Preti mu zatvor, a Benzeme nema na suđenju

Autor: Milovan Longinov
sreda 20.10.2021.
12:11
Izvor: Sportske.net, Beta

Ima profesionalne obaveze.

EPA-EFE/Alberto Estevez
EPA-EFE/Alberto Estevez

Povezane vesti

Fudbaler Real Madrida Karim Benzema nije danas bio prisutan na početku trodnevnog suđenja zbog umešanosti u navodni pokušaj ucene bivšeg saigrača iz francuske reprezentacije Matjea Valbuene.

Advokatski tim 33-godišnjeg fudbalera rekao je sudu u Versaju da su profesionalne obaveze "onemogućile" njihovog klijenta da prisustvuje. Benzemi se sudi za saučesništvo u pokušaju ucene.

Benzema je sinoć igrao za Real u Kijevu protiv Šahtjora, utakmicu u Ligi šampiona. Real u nedelju igra protiv Barselone u španskom prvenstvu.

Osim Benzeme, za pokušaj ucene optužene su još četiri osobe. Za te optužbe kazna ide i do pet godina zatvora i 75.000 evra.

Benzema je osmunjičen da je 2015. godine vršio pritisak na Valbuenu da plati ucenjivačima, koji su pretili da će objaviti video snimak seksa.

On se nakon tog incidenta našao pod udarom francuske javonosti, a tadašnji premijer Manuel Vals rekao je da mu "nije mesto u reprezentaciji".

Istragom je utvrdjeno da se Benzemi obratio prijatelj iz detinjstva, kako bi bio posredink i ubedio Valbuenu da se direktno dogovori sa ucenjivačima, ali je Valbuena umesto toga obavestio policiju.

Benzema je negirao optužbe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke