Priča koja ne stari, kako se Klop zaljubio u prvi pogled u svoje najbolje pojačanje ikada?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 03.05.2020.
20:19
Izvor: Sportske.net

Dan kada je Jirgen Klop upoznao Mohameda Salaha i odmah ga poželeo u svom timu.

EPA/BERND THISSEN
EPA/BERND THISSEN

Povezane vesti

Jirgen Klop je završio verovatno jedan od najboljih poslova u karijeri, kada je leta 2017. godine doveo Mohameda Salaha iz Rome za samo 40 miliona evra.

Salah je do sada odigrao 144 utakmice, postigao je 91 gol i dodao 37 asistencija, praktično, nema meča na kom ne uradi barem "nešto".

Klop se priseća kako je prvi put ostao šokiran kada je predvodio Borusiju Dortmund protiv Bazela u Ligi šampiona. Ovu priču je već ispričao, ali ju je sada tokom karantina ponovio, a sve je počelo još pre šest godina.

"Mnogi igrači su podbacili u Čelsiju, Kevin De Brujne je bio još jedan dokaz u nizu. Što se Salaha tiče, svi su ga ignorisali zbog toga što je uradio u Čelsiju. Ali, kada je bio u Bazelu, igrali smo protiv njega i nismo imali pojma ko je. Ostao sam zapanjen i pomislio "da li me neko zaj***va?", bio je neverovatan. U tom trenutku nisam krenuo po njega, jer je već sve dogovorio sa Čelsijem. Onda se on mučio u Čelsiju, pošto je bilo prerano za njegov veliki korak u karijeri. Potom je otišao u Fiorentinu, pa u Romu i pokazao kakav je igrač
", priseća se Klop.

Salah je u Čelsi došao kod Žozea Murinja, ali je odigrao samo 19 utakmica, postigao dva gola i dodao četiri asistencije.

"Pravo pitanje je kako nisu videli njegov potencijal? bio je izuzetno brz, već je posedovao iskustvo, igrao je veliki broj mečeva, davao je golove, stvarao prilike. Uradio je toliko toga i za Egipat na Kupu afričkih nacija",
prisetio se Klop.

Klop i Salah su zajedno igrali dva finala Lige šampiona, u drugom su pobedili Totenhem rezultatom 2:0, Egipćanin je dao prvi gol iz penala, a sada su na pravom putu da osvoje Premijer ligu, koju na Enfildu čekaju 30 godina. 

Priznaćete da je Klop doveo brojne odlične igrače, kao što su Sadio Mane, Virdžil van Dajk i Alison Beker, ali je Salah po mišljenju mnogih njegov najbolji posao. Poređenja radi, istog leta, PSŽ je platio Nejmara 222 miliona evra, pet i po puta više nego što je Liverpul Salaha...

Baner live stream

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Sunday, 03.05.2020
21:18

40 mE je jeftino, mada se ne moze porediti sa Nejmarom, niti igracki a posebno marketinski....

avatar
Milos Ilic_fb1
Monday, 04.05.2020
07:54

Kako?
Salah u mnogo jacoj ligi od Francuske na prakticno svakoj utakmici ima uticaja na rezultat, golom ili asistencijom.
Prakticno ceo Egipat pa i muslimanski svet prati Liverpul zbog Salaha.
Znaci i rezultatski i marketinski se isplati. Posebno kad se u obzir uzme cena tj koliko je placen. Sta je tacno Nejmar doneo PSZ-u?
Titulu? To su imali i bez njega. Ligu sampiona? Ne. Marketinski rast? da, ali ni blizu da opravda astronomsku lovu koja je ulozena u njegov transfer...

avatar
Milos Ilic_fb1
Thursday, 07.05.2020
13:04

Ja nigde nisam rekao da je Salah marketinski isto vredan kao Nejmar. Rekao sam da je Liverpulu doneo veliku popularnost u muslimanskom svetu i prvenstveno Egiptu.
A sportski, apsolutno mislim da je doneo Liverpulu vise nego Nejmar PSZ-u. Znacajniji je za igru Liverpula i cesto donosi prevagu, dok je Nejmar odlican ali i bez njega PSZ uzima titule. A LS, zbog koje su ga kupili im jos nije doneo

avatar
amigo999
Tuesday, 05.05.2020
20:35

Ako stvarno mislis da je Salah isti brend kao Nejmar, onda ne zivimo na istoj planeti. Ali sam ubedjen da si navijac Liverpula ili veliki obozavaoc PL i zato tako pricas. Svaki cigo svoga konja hvali....

avatar
RocknRolla
Sunday, 03.05.2020
20:48

Mane placen 35 miliona,vredi 120 ,Firmino 35 a vredi 100 i Salah od 40 miliona vredi bar 140 itd da ne nabrajam koliko su svi igraci napredovali pod Klopom koji je definitivno ispred ostalih trenera.

avatar
Milos Ilic_fb1
Monday, 04.05.2020
07:57

Definitivno zna da izabere igrace.
A dobro je i sto placa skupo samo kada bas mora, kao sa VVD i Alisonom.
Jedini njegov realan promasaj je Nabi Keita. Skupo placen a nije bas mnogo pokazao. Najvise zbog povreda, jer je na momente pokazivao svoj talenat ali ne da opravda taj novac.