Priča o dva trenera Juventusa: "Ako ste vi treneri, svako može da bude"

Autor: Nikola Miloradović
sreda 25.12.2019.
15:15
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva priča šefa struke "Stare dame".

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Mauricio Sari je na klupi Juventusa minulog leta nasledio Masimilijana Alegrija, koji je sa "Starom damom" osvojio pet vezanih titula u Seriji A.

Sari je u Torino stigao iz Čelsija, sa kojim je izborio Ligu šampiona i osvojio Ligu Evrope, na raspolaganju u redovima "Bjankonera" ima definitivno najjači tim u Italiji, videćemo da li može da produži šampionski ni Juvea na čak devet vezanih titula.

Bilo kako bilo, Sari se nedavno dosetio svojih početaka i utakmice protiv čoveka kojeg je na klupi "Stare dame" i nasledio, Masimilijana Alegrija.

Sari je sa svojim Sanđovanezeom dočekao Alegrijev Aljaneze, još davne 2003. godine u Seriji C2, a utakmica je završena 0:0.

"Zavrišlo se sa 0:0, bez golova, bez šuteva u okvir. Na kraju utakmice, prijatelj mi je rekao, ako ste vas dvojica treneri, svako može da bude", ispričao je Sari

Danas, 16 godina kasnije, Sari iza sebe ima tri godine u Napoliju, tokom kojih se sa Alegrijem borio za titulu u Seriji A, kao i osvojenu Ligu Evrope sa Čelsijem i trenutno predvodi najbolji italijanski klub, dok je Alegri u Torinu proveo pet godina, pored pet titula osvojio je i četiri kupa, a dva puta je igrao i finale Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke