Primera - Atletiko na vrhu, komšije iz Madrida zaustavile Bilbao!

Autor: Stefan Matić
sreda 25.09.2019.
20:53
Izvor: Sportske.net

Odigrana su dva meča šestog kola španskog prvenstva.

EPA-EFE/CATI CLADERA
EPA-EFE/CATI CLADERA

Povezane vesti

Simeonovi puleni konačno stigli do pobede posle dva neuspešna kola, "jorgandžije" slavile sa 2:0 protiv Majorke. Hrabri Bilbao zaustavljen od strane Leganjesa 1:1.

Majorka - Atletiko Madrid 0:2

U početku meča su domaćini zapretili par puta, ali onda na scenu stupa glavno oružje madridskog tima već neko vreme - prekidi. Diego Kosta je sjajno pogodio na drugi centaršut Kokea i doveo u vođstvo Atletiko. Igrao se 26. minut.

Mogli su Madriđani da pobedu i sa 2:0, ali im posle gledanja VAR-a ipak nije dosuđen penal zbog igranja rukom domaćeg igrača. Kasnije je Arijas pogodio okvir gola, tako da se prvi deo igre završio sa minimalnom prednošću "jorgandžija".

Sredinom drugom poluvremena ponovo prekid i gol Atletika. Ovog puta se Žoao Feliks najbolje snašao u velikoj gužvi i uz određenu dozu sreće odveo svoj tim na dva gola prednosti, igrao se 65. minut.

Atletiko je završio meč sa igračem manje pošto je Morata samo za dva minuta uspeo da dobije dva žuta u 78. minutu, Španac je ušao samo desetak minuta ranije sa klupe.

Leganjes - Atletik Bilbao 1:1

Lider prvenstva do ovog kola je gostovao u predgrađu Madrida, ali su domaći bolje otvorili meč. Navaor i En Nesiri su imali sjajne šanse da dovedu Leganjes u prednost pred sam kraj prvog dela igre, ali je Iago odlično reagovao na golu Bilbaa.

Desetak minuta po povratku sa pauze Larazabala obaraju u šesnaestercu, Raul Garsija ponovo preuzima odgovornost kao i u prošlom kolu i dovodi svoj Bilbao u prednost preciznim šutem sa bele tačke. Igrao se 58. minut.

Ipak radost gostiju je kratko trajala pošto je Leganjes povratio nerešen rezultat samo par minuta posle toga. Oskar je sjajnim šutem iz slobodnjaka upisao domaće na semafor, 62. minut 1:1.

Osam minuta posle toga veliki protest gostiju kod sudije, igrači Bilbaa su tražili penal zbog igranja rukom, ali je glavni sudija posle VAR pregleda doneo drugačiju odluku.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke