Primera - Atletiko "ubacio u četvrtu"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 27.09.2014.
21:49
Izvor: Sportske.net

Oni koji su očekivali uzbudljiv meč na Visente Kalderonu između dve neporažene ekipe ostali su uskraćeni, pošto je Atletiko bez problema savladao Sevilju.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Ekipa Atletiko Madrida na pravi način je nastavila svoju borbu u Primeri, ovoga puta sa Dijegom Simeoneom na klupi, pobedivši Sevilju sa 4:0 u meču koji je šampion države lako rešio u svoju korist.

Bio je to onaj prepoznatljivi Atletiko iz prošle sezone, ekipa koja sa pravom nosi ime šampiona Španije i vicešampiona Evrope, tako da ekipa Sevilje nije imala prilike da ugrozi gol domaćih, iako je odlično ušla u ovu sezonu.

Koke je doveo Atletiko Madrid u vođstvo u 19. minutu meča sjajnim pogotkom sa ivice šesnaesterca i tako nagovestio pobedu Atletika.

Jorgandžije su bile bolji rival u prvom poluvremenu, stvarali su prilike pred golom gostiju, ali nisu uspeli da ih iskoriste sve do 42. minuta.

Tada je nakon jednog prekida lopta došla do Mirande u protivničkom šesnaestercu, štoper domaćih je sjajnom asistencijom uposlio Nigueza koji pogađa za 2:0 sa nekih 3-4 metra udarcem glavom.

Poluvreme je bilo gotovo, a Sevilja nije uputila niti jedan udarac ka golu protivnika.

U drugom su se malo trgli, ali bez nekih ogromnih promena koje su mogle da uslove promenu rezultata. Koke, Turan i Grizman su propuštali prilike, da bi u 82. minutu Grizman pao u šesnaestercu , znak za sudiju da pokaže na belu tačku. Siguran izvođač bio je Raul Garsija, koji ovim udarcem povećava rezultat na 3:0.

Do kraja meča Atletiko je uspeo da još više poveća prednost, pošto je Himenez u poslednjim trenucima meča ponovo savladao golmana Beta.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke