Primera - Barsa ne da tron, namučili se, pa pobedili Baske!

Autor: Ivan Cvetković
subota 20.04.2019.
22:37
Izvor: Sportske.net

Izabranici Ernesta Valverdea naišli na tvrd otpor.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone ostvarili su pobedu na domaćem terenu gde su večeras savladali Real Sosijedad rezultatom 2:1 u 33. kolu španske Primere.

Nakon ne previše uzbuđenja u prvih pola sata igre prvi je zapretio gost preko Vilijana, da bi ubrzo uzvratio Luis Suarez.

Katalonci su poveli u poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je Klemen Lengle bio najviši u skoku posle kornera Dembelea.

U drugom poluvremenu je Sosijedad uspeo da izjednači, sjajnu timsku akciju iskoristio je Mikel Merino koji se bacio za loptu i zatresao mrežu Ter-Štegena u 62. minutu.

Radost Baska trajala je tek dva minuta jer je toliko bilo potrebno Đordiju Albi da vrati svom timu prednost nakon što je u kaznenom prostoru pogodio suprotan ugao golmana Rulija.

Barsa je tako nastavila borbu za titulu, nalazi se na čelu Primere sa devet bodova više od Atletika pet kola pre kraja šampionata.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Sunday, 21.04.2019
13:47

Bila je to, na prvi pogled, samo još jedna dosadna utakmica Barse (kakvih smo se nagledali ove sezone) u kojoj je Barsa trebala da ostvari tačno jedan gol prednosti u odnosu na protivnika i da to zadrži do kraja utakmice, sa što manje ili po mogućstvu bez ikakvog truda.

Međutim na drugi pogled mogle su uoćiti i taktičke inovacije tipa 90% našeg trčanja po terenu biće usmereno na presing (koji Barsa ove sezone uglavnom koristi retko do nikako), a kada osvojimo loptu... pa onda više ne trčimo, jer što bismo trčali za loptom kada je imamo? Logična posledica takvog pristupa igri je veliki broj oduzetih lopti, al' bar zato mizeran broj šansi i polušansi stvorenih iz toga. Mnogo lakše je bilo doći do gola Sosijedada nakon njihovih grešaka u napadima, ali je Suarez (sa izuzetkom dva dobra pasa) uspeo da upropasti sve kontre i polukontre u kojima je učestvovao, za razliku od Dembelea kome se uopšte nije igrao fudbal i koji se shodno tome trudio da se što manje meša u sve to što se (nije) dešavalo na terenu.

Naivni su možda očekivali neku opuštenu, na momente čak i lepu utakmicu (sa obzirom da bodovi nisu neophodni ni jednima ni drugima), u kojoj će gledaoci moći da vide kako Barsinih 320 m€ (Dembele, Kutinjo i Malcom) bez Messija i Suareza sa lakoćom rešavaju Sosijedad (240 m€), ali... dok je Valverde trener Barse i spuštanje vanzemaljaca na Camp Nou je realnije od takvog scenarija. :D

avatar
Mirjevac
Tuesday, 23.04.2019
00:11

Ako su ti dosadne Barcine utakmice zasto ih gledas?

avatar
Steffmajster
Sunday, 21.04.2019
10:22

namucili se??? Nisu se ni oznojili

avatar
Rise up
Sunday, 21.04.2019
00:21

Lengle proslavio gol kao da je svaki vikend strelac ,opusteno 😀 Bas mi drago zbog njega i prvog gola u ligi u dresu Barse. Inace utakmica dosadna, odradjivanje posla. Koliko se bori i trci Vidal. Gine za svaku loptu iako je ofanzivno slab ali svaka cast za borbu i zelju.

avatar
MadridistaTill_iDie
Saturday, 20.04.2019
22:52

Ćelavac u žutom odradio posao kao i uvijek :D

avatar
Kive
Sunday, 21.04.2019
02:52

Ajde placi malo kme kme kme. Fan Reala nasao da prica nesto pa da je var bio 2 ls vi ne bi osvojili. Cuti i pokri se po usima.

avatar
Forca Barca
Saturday, 20.04.2019
22:50

p.s. Neverovatno da od bar 10 oduzetih lopti na polovini Sosiedada prilikom presinga ni jedna nije iskoriscena bar da se napravi gol sansa...

avatar
Forca Barca
Saturday, 20.04.2019
22:46

Klasican domacinski mec Valverdeove Barse (Ako izuzmemo strelce)...Mesi je bio prilicno sebican,bilo je nekoliko situacija gde je mogao da proigra saigrace u gol sansu al je izabrao da petlja,sto mu se na kraju nije isplatilo...Suarez je toliko spor da sam ubedjen da mu je nemoguce poslati pas u prostor koji ce on stici (a da pri tom ne bude u ofsajdu)...

avatar
P. S.
Sunday, 21.04.2019
15:55

Jos 'samo' ostaje da se Klop uklopi u taj klasican Valverdeovski pristup utakmicama, pa da gledamo 180 minuta nicega, sto ce resiti Messi recimo golom iz slobodnjaka i odvesti Barsu u finale. Mozda sanse nisu velike, ali izbegne li Barsa debakl u najavi mozda se i domogne finala...

avatar
P. S.
Tuesday, 23.04.2019
21:23

Baš tako... :D

avatar
Forca Barca
Tuesday, 23.04.2019
11:53

Hahahah to nam je jedina nada,180 minuta nicega i gol na individualni kvalitet...A nekad smo samo pod takvim okolnostima mogli da izgubimo...

avatar
Kico14
Saturday, 20.04.2019
22:40

Kakav smor od utakmice. Bitno da su dobili. Ide im na ruku sto ce vec u sledecem kolu maltene zavrsiti stvari u prvenstvu za razliku od Liverpula.