Primera - Ćavijev ''džoker'' Fati i svemoćni Leva za prvu pobedu Barse!

Autor: Nemanja Veljković
nedelja 21.08.2022.
23:53
Izvor: Sportske.net

Barsa slomila otpor protivnika u drugom poluvremenu.

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

U derbi meču drugog kola španske Primere fudbaleri Barselona savladali su Real Sosijedan na San Sebastijanu sa 4:1.

Prštelo je na sve strane od samog starta. Nije prošao ni minut, a Robert Levandovski je postigao svoj prvi gol u dresu Barselone.

Sjajno je po levoj strani prošao mladi defanzivac Alehandro Balde, sjajno uposlio poljskog golgetera, a on nastavio tamo gde je stao u dresu Bajerna i obradovao Barsine navijače.

Kratko je trajalo vođstvo Katalonaca, već u šestom minutu, Aleksandar Isak je iskoristio kardinalnu grešku "odsutnog" De Jonga i izjednačio rezultat.

Intenzitet nije opadao ni u nastavku utakmice. Smenjivali su se napadi obeju ekipa.

Situacija na terenu se drastično promenila u korist Barse u 64. minutu kada je Ćavi u igru ubacio Rafinju i Ansu Fatija. Upravo je Fati bio igrač koji je odmah napravio razliku. Samo dva minuta kasnije na sjajan način je petom uposlio Dembelea koji je preciznim udarcem sproveo loptu u mrežu za novo vođstvo Barse od 2:1.

Nova sjajna akcija Blaugrane usledila je u 68. minutu što je rezultiralo i novim golom. Na scenu je ponovo stupio Levandovski koji je još jednom zatresao mrežu za vođstvo od 3:1.

Pitanje pobednika rešeno je u 79. minutu. Ovog puta Levandovski je na predivan način proigrao Fatija koji je hladnokrvno smestio loptu u mrežu za konačnih 4:1 i prva tri boda Barselone u novoj sezoni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke