Primera - Osam golova na "Ipurui", pravda zadovoljena u nadoknadi

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 09.12.2018.
14:12
Izvor: Sportske.net

Reklo bi se da je podela plena na "Ipurui" najpravedniji ishod sjajne utakmice koju su odigrali Eibar i Levante.

Epa/Juan Herrero
Epa/Juan Herrero

Povezane vesti

Fudbalska predstava na stadionu "Ipurua" koju su ekipe Eibara i Levantea prikazale u okviru 15. kola španske Primere možda nije bila najkvalitetnija, ali je bilo zadovoljstvo gledati meč na kojem je viđeno nekoliko preokreta i osam golova.

Eibar i Levante odigrali su 4:4 (1:2) u prvoj utakmici nedeljnog dela programa 15. kola španskog fudbalskog šampionata.

Najavu goleade dobili smo u uvodnih deset minuta meča, tokom kojih je pao po gol na obe strane. Serhio Enrik doveo je Eibar u vođstvo u 8. minutu, ali su gosti šezdesetak sekundi kasnije poravnali preko Hosea Moralesa.

Sredinom prvog poluvremena Rober pogađa za potpuni preokret, pa je Levante sa prednošću od 2:1 otišao na odmor.

Na startu drugog poluvremena, odnosno u prvih 20 minuta nastavka viđena je kanonada domaćih. Sa tri gola u periodu od 57. do 65. minuta Eibar ponovo preuzima vođstvo i stiče dva gola prednosti.

Gonzalo Eskalante je poravnao na 2:2, da bi zatim Čarles sa dva pogotka doneo dva gola prednosti domaćinu. Činjenica je ipak da je prvi gol Brazilac postigao posle spornog jedanaesterca, a sve ide na dušu sudija iz kontrolne sobe koji glavnom arbitru nisu sugerilasi da proveri situaciju putem VAR-a.

Petnaest minuta pre kraja Tonjo smanjuje na 4:3 i čuva nadu Levantea da može makar do boda. Prekid u prvom minutu nadoknade pokazao se kobnim po domaćina. Lopta je otišla na drugu stativu, Borha Majoral je bio spreman i nakon prijema loptu smestio u mrežu domaćih za konačnih 4:4 i zadovoljenje pravde.

Na golu Eibara ni danas nije bilo Marka Dmitrovića koji je zbog povrede i operacije van stroja do početka sledeće godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke