Primera - Rajo odoleo šampionu!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 25.08.2014.
23:50
Izvor: Sportske.net

Atletiko iz Madrida nije uspešno počeo odbranu svoje titule od prošle sezone pošto je odigrao bez golova sa Rajom Valjekanom.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Svoju priču ove godine u Primeri počeo je i šampion države i pobednik Super kupa Španije, Atletiko Madrid, ali bez svog šefa struke Dijega Simeonea koji je suspendovan i nije mogao da vodi svoju ekipu na ovom meču.

Rajo Valjekano je bio domaćin ''Jorgandžijama'' u poslednjem meču prvog kola Primere, a jedna od najinteresantnijih ekipa prošle sezone, barem kada je o gledanju fudbala reč, pravila je dosta problema timu Dijega Simeonea.

Nije bilo preterano dobrih prilika u prvom poluvremenu, sve do sredine ovog dela kada je reprezentativac Hrvatske, Mario Mandžukić, propustio dobru šansu da dovede svoju ekipu u vođstvo.

Ansaldi je uputio odličnu loptu u šesnaesterac domaćih, ali nekadašnji fudbaler Bajerna nije uspeo da je pošalje iza linije gola golmana Alvareza.

Pokušavao je u ovom delu igre Mandžukić svojim šutevima, ali je Alvarez uvek izlazio kao pobednik, a sigurno spada u najzapaženije fudbalere u prvom poluvremenu.

Na startu drugog dela igre Rajo je izveo jednu opasnu kontru, ali Bueno je šutirao veoma loše preko gola, da bi nakon toga usledio jedan mirniji period igre, bez nekih preteranih prilika na obe strane. Miranda i Godin su imali dosta posla, baš kao i Moja u periodu od 70. minuta meča.

Rajo je polako pojačavao svoj ritam, a video se umor kod fudbalera Atletika iz Madrida koji je odigrao meč Super kupa protiv Reala u petak. Pored toga, Raul Garsija je takođe pauzirao zbog suspenzije, dok je Turan bio povređen, pa je na sredini terena bilo problema za ekipu Dijega Simeonea koju je vodio Burgos ove večeri.

Ekipe su bile u potpunosti izjednačene, tako da slobodno možemo reći da je nerešen ishod najrealniji u ovom meču.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke