Prštalo na terenu, pljuštali golovi, ređale se šanse, Marseju na kraju samo bod

Autor: Darko Mitrović
petak 11.05.2018.
22:41
Izvor: Sportske.net

Mnogo uzbuđenja i obrta doneo je duel između Gengana i Marseja. Tim sa ''Velodroma'' umanjio šanse za plasman u Ligu šampiona.

EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

U prvoj utakmici pretposlednjeg, 37. kola francuske Lige 1, Gengam je na svom terenu igrao nerešeno sa Marsejom - 3:3.

Počelo je idealno za goste iz Marseja. Već u drugom minutu Žermen ih je doveo u vođstvo, a samo dvanaest minuta kasnije Tovan je duplirao prednost i činilo se da će Marsej rutinski završiti posao.

Međutim, onda su počeli problemi. U 42. minutu Grenije je smanjio na 2:1, da bi isti igrač početkom drugog poluvremena iz jedanaesterca izjednačio na 2:2.

Najteži udarac ekipa Marseja doživela je u 66. minutu, kada je Sertić pogrešio na sredini terena, Brijan je izbio potpuno sam ispred golmana Mandande koji ga obara u kaznenom prostoru. Sudija je pokazao na belu tačku, a golmana Marseja poslao u svlačionicu.

Na gol je potom stao Pele, ali nije uspeo da odbrani jedanaesterac Brijanu koji pogađa za 3:2 u korist Gengana.

Gosti su posle toga krenuli na sve ili ništa, iako brojčano oslabljeni. Vršili su žestok pritisak na polovini rivala, a Tovan je svojim drugim golom izjednačio na 3:3.

Do kraja još mnogo uzbuđenja na obe strane, do pobede su mogli i jedni i drugi, ali na kraju su osvojili po bod, što je možda i najpravednije.

Marsej je sada na 74 osvojena boda, koliko ima i trećeplasirani Monako, ali uz utakmicu više u odnosu na ''Kneževe'', kolo pre kraja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke