Prva pobeda Kremonezea u Seriji A posle 27 godina! Murinjo divljao pa "pocrveneo"!

Autor: Milovan Longinov
utorak 28.02.2023.
20:27
Izvor: Sportske.net

Kakvo veče...

Povezane vesti

Fudbaleri Kremonezea ispisali su istoriju pošto su večeras nakon 27 godina upisali pobedu u Seriji A i to ni manje ni više nego protiv Rome rezultatom 2:1! 

Do ovog meča, Kremoneze je bio poslednjeplasirani tim u Seriji A sa devet bodova iz devet remija, ali je sada "fenjer" u rukama Sampdorije.

Burno je bilo večeras na meču, a sigurno će i nakon njega, jer je Žoze Murinjo zaradio crveni karton i dok Kremonezeu nije bio sviran sumnjiv penal u finišu meča, ali da krenemo redom. 

Domaći tim je poveo u 17. minutu, efektan pogodak sa distance postigao je Sađu, posle asistencije Valerija. 

Kremoneze je sačuvao prednost do poluvremena, a na startu drugog usledio je haos. Žoze Murinjo je potpuno poludeo na sudije, koje je "častio" žestokim psovkama i zaradio direktan crveni karton.

Rimljani su večeras ipak bili veoma loši i bez sudijskih grešaka, ali to se promenilo kada su u igru ušli Ejbraham, El Šaravi, Solbaken i naš Nemanja Matić od 63. minuta. 

Roma je osam minuta kasnije uspela da izjednači, Spinacola je iskoristio asistenciju Manćinija za 1:1. 

Ipak, u 82. minutu još jedna sumnjiva situacija, Rui Patrisio je oborio igrača Kremonezea, a sudija pokazao na belu tačku. Gosti su protestvovali, ali promene odluke nije bilo, a tu situaciju pogledajte OVDE.

Odgovornost je preuzeo Ćofani i pogodio za 2:1 i veliku radost domaćih navijača.

Kremoneze je sačuvao prednost i tako je upisao istorijsku pobedu u Seriji A nakon dugih 27 godina!

Kremoneze je do ovog meča imao devet remija i 14 poraza i bio je poslednji na tabeli, ali je sa večerašnja tri "fenjer" prepustio Sampdoriji. 

Roma je ovako propustila veliku šansu da ostane u trci sa Interom i Milanom, koji sada imaju po tri boda više, dok Lacio ima jedan više. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke