PSŽ-u derbi, sve spremno za šampionsko slavlje!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.04.2022.
22:46
Izvor: Sportske.net

Još samo teorija deli Parižane od titule prvaka.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Fudbalski vikend u Francuskoj obeležio je večerašnji duel dve vodeće ekipe na tabeli, Pari Sen Žermena i Marseja.

PSŽ je trijumfovao sa 2:1 i sada ima 15 bodova više od Marseja, šest kola pre kraja sezone.

Parižani su poveli već u 12. minutu meča, kada je Marko Verati poslao dugu loptu iskosa sa desne strane terena u kazneni prostor, gde je Nejmar majstorski reagovao i istovremeno primirio loptu i prosledio je u mrežu - 1:0.

Odgovor gostiju usledio je u 31. minutu meča, posle kornera sa leve strane. Stvorila se velika gužva u petercu PSŽ-a, a tu je najspretniji bio Duje Ćaleta-Car koji je uspeo da tu loptu ugura u mrežu - 1:1.

Posle primljenog gola, domaći su pojačali pritisak na polovini Marseja, stvarali su prilike, Mesiju je u 41. minutu i poništen gol zbog ofsajda, ali pred sam kraj prvog dela igre Parižani su iznudili jedanasterac koji je u gol pretvorio Mbape, snažnim i preciznim udarcem sa bele tačke, pošto je prethodno lopta pogodila jednog igrača Marseja u ruku u kaznenom prostoru gostiju - 2:1.

Pokušavali su gosti u nastavku da dođu bar do boda i malo je nedostajalo da u tome uspeju u 85. minutu kada je Saliba savladao Donarumu, ali posle intervencije iz VAR sobe i odgledanog snimka, presuđeno je da je bio mali ofsajd i gol nije priznat.

Ostalo je 2:1 za Pari Sen Žermen koji polako već može da priprema šampionsko slavlje. Možda već u sledećem kolu protiv Anžea u gostima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke