Pucali "topovi" - Lakazet u 90+5 ukrao bodove "vukovima"!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 24.02.2022.
22:45
Izvor: Sportske.net

Drama u Londonu!

AP Photo/Ian Walton
AP Photo/Ian Walton

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala pobedili su Vulverhempton sa 2:1 na svom "Emirejtsu" u zaostaloj utakmici 20. kola Premijer lige.

Veliki trijumf za Artetin tim koji je na ovaj način došao na bod zaostatka u odnosu na četvrtoplasirani Mančester junajted.

Arsenal je momentalno počeo ofanzivno sa šansama koje su kreirali Bukajo Saka, a potom i Gabrijel Martineli, ali nije bilo upućenog udarca ka golu Žozea Sa. Imala je ekipa Mikela Artete više loptu u svojim nogama, uputili su neuporedivo više šuteva, ali završnica je manjkala.

Vulvsi su bili ti koji su poveli i to posle katastrofalne greške Gabrijela Magalješa. Oklevao je da loptu koja je bila najbliža korner zastavici njegovog gola izbaci dalje u polje ili vrati golmanu Remzdejlu koji je bio spreman, no on je odabrao najgoru opciju. Zadržao ju je duže nego što je to bilo neophodno, sve pratio Hvan koji je iskoristio njegov loš pas, presekao loptu i poslao ju u nebranjenu mrežu u 10. minutu.

Ofanziva Arsenala je bila očigledna, ali nije bilo rešenja. Važilo je sve to do 82. minuta kada je Nikolas Pepe bio strelac izjednačujućeg pogotka postigavši prvi gol još od maja 2021. godine. Pritisak domaćina se nastavio i isplatio ponovo u dugokoj nadoknadi. Akcija na malom prostoru obezbedila je Lakazetu izglednu poziciju, Francuz je nasamario portugalskog golmana i doneo veliku pobedu Arsenalu. Ovo je bio tek četvrti put ove sezone da Vulvsi primaju dva gola.

Vremena za povratak nije bilo, te je Arsenal dodatno zakomplikovao borbu za Ligu šampiona!



Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke