Ranijeri ponovo u Ligi 1?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 10.05.2017.
23:13
Izvor: Sportske.net

Iskusni italijanski stručnjak mogao bi da se vrati u francuski fudbal, gde je već sa velikim uspehom radio.

Beta/AP Photo/Paulo Duarte
Beta/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

Klaudio Ranijeri je sa Lesterom oduševio fudblasku svet, ispisao je pravu bajku i istoriju kluba sa "King Pauera", kako je u svojoj prvoj sezoni u klubu osvojio Premijer ligu.

Ove sezone su "Lisice" doživele hladan tuš, a Ranijeri je zbog slabih rezultata platio ceh.

Uprava Lestera nije imala strpljenja za čoveka koji im je doneo najveći uspeh u istoriji kluba, na kraju je ispalo i da su napravili dobar potez, kako ih je Ranijerijev naslednik i njegov dotadašnji pomoćnik Kreg Šekspir odveo u 1/4 finale Lige šampiona, a popeo ih je i u gornju polovinu tabele u Premijer ligi.

Tako je Italijan ostao bez angažmana, odlučio je da se odmori do naredne sezone, a već se spekuliše gde bi ovog leta mogao da nastavi karijeru.

Navodno na stolu ima ponudu turskog Antalijaspora, ali prema poslednjim informacijama, mogao bi da dobije i ponudu iz redova jednog od najboljih francuskih timova.


U Francuskoj je već radio sa uspehom, sa Monakom je najpre osvojio Ligu 2, da bi naredne sezone završio na drugom mestu elitnog ranga iza PSŽ-a, ali nakon toga nije produžio saradnju sa "Kneževima".

Sada bi mogao da sedne na klupu Nice, koja je ove sezone napravila istorijski uspeh.

Izvesno je da će naredne sezone igrati Ligu šampiona, te nema sumnje da bi uprava da zadrži aktuelnog šefa struke Lusijana Favra, ali bi bez usluga sjajnog švajcarskog stručnjaka mogli da ostanu, kako je navodno Borusija Dortmund zainteresovana da ga angažuje.



Ukoliko bi Favr zaista napustio Azurnu obalu, plan Nice je da angažuje Klaudija Ranijerija, koji interesantno trenutno stanuje u Monaku, te nema sumnje da bi mu prijao posao u Francuskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke