Rašford i pet kuća, zbog čega je to problem u Engleskoj?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 16.11.2020.
14:50
Izvor: Sportske.net

Ma koliko uradio za tim na terenu i društvo van terena, tabloidi su u prvi plan stavili nešto potpuno nevažno...

EPA-EFE/Tolga Bozoglu
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Šira javnost u Engleskoj oduševljena je kampanjom fudbalera Mančester junajteda Markusa Rašforda koji je skrenuo pažnju na više od milion dece širom Velike Britanije koja su ostala bez besplatnog obroka u školi.

Ipak, tabloidi nisu pridavali veliki značaj toj borbi, već činjenici da je reprezentativac Engleske nedavno kupio četiri kuće i jedan stan u različitim delovima zemlje za sumu vrednu veću od dva miliona funti.

To je navuklo ljutnju Rašforda budući da se u sličnom kontekstu gotovo redovno govori o tamnoputim sportistima, sličan je slučaj i sa Rahimom Sterlingom.

"Da razjasnimo nešto. Imam 23 godine i odrastao sam u nemaštini. Moram da obezbedim budućnost ne samo sebi, već i svojoj porodici, pa sam zato odlučio da ove godine uložim veću sumu novca u nekretnine. Zamolio bih novine da se manje bave time, a više kampanji koja je bitna za celo društvo", kazao je Rašford.

Fudbaler Junajteda nedavno je dobio odlikovanje za svoj angažovanost u rešavanju veoma bitnog problema budući da je zahvaljujući njegovoj kampanji obezbeđen makar jedan obrok deci koja žive ispod granice siromaštva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Monday, 16.11.2020
17:55

Dokle ide ljudska glupost,pakost i zavist!
Da ne trosi njihove pare mozda?
Ovaj decko bi morao da nauci da ignorise negativan uticaj okoline,da se skoncentrise na sebe,ljude oko sebe i fudbal.