Rat u predgrađu Madrida, Hetafe napravio veliki korak ka Ligi šampiona!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 21.04.2019.
15:58
Izvor: Sportske.net

Gomila žutih, dva crvena kartona i dva penala, Hetafe ostvario veliki trijumf.

EPA-EFE/Chema Moya
EPA-EFE/Chema Moya

Povezane vesti

Fudbaleri Hetafea dočekali su Sevilju na stadionu "Alfonso Perez" u predgrađu Madrida, slavili su kao domaćini sa ubedljivih 3:0 (2:0) u potpuno ludom meču.

Naređali su gosti pet žutih kartona za 10ak minuta, ponajviše zbog odluke sudije da svira penal u korist Hetafea u 35. minutu.

Glavi arbitar Lahoz je pregledao snimak, zaključio je da je Vaskez igrao rukom u svom kaznenom prostoru, Hetafe je dobio idealnu šansu da povede.

Gostujući igrači su žestoko protestvovali, Vaskez je zaradio žuti zbog igranja rukom, Eskudero zbog protesta.

Haime Mata je preuzeo odgovornost i doneo prednost domaćem sastavu.

U sudijskoj nadoknadi prvog dela, ponovo igrači Sevilje igraju rukom u svom kaznenom prostoru, ovoga puta Eskudero, koji dobija drugi žuti i odlazi ranije na tuširanje.

Penal za Hetafe izveo je Molina, bio je precizan i duplirao je prednost domaće ekipe u samoj završnici prvog poluvremena.

Otišlo se na odmor sa 2:0 za domaćina, koji je pritom imao i igrača više.

Nakon osam minuta igre u nastavku, Hetafe stiže i do trećeg pogotka, akcija po desnoj strani, Molina se dobro snalazi pred golom rivala i postiže svoj drugi gol na meču, 3:0 za domaćina.

Drugi crveni karton smo videli u 71. minutu, kada je Dakonam zbog neopreznog starta zaradio isključenje, pa je i Hetafe u završnicu susreta ušao sa desetoricom.

Sevilja to ipak nije uspela da iskoristi, domaći sastav je zadržao prednost, te su upisali veliki trijumf u borbi za četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona.

Hetafe je sada četvrti sa 54 boda, dva više od petoplasirane Sevilje, a treba dodati da je Nemanja Maksimović odigrao svih 90 minuta za pobednički sastav.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke