Real imao 3:0, pa strepeo, Alaves umalo do čuda na "Bernabeu"!

Autor: Milovan Longinov
utorak 24.09.2024.
23:01
Izvor: Sportske.net

Madriđani umalo od gotovog veresiju...

EPA-EFE/Juanjo Martin
EPA-EFE/Juanjo Martin

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida pobedili su teže nego što se očekivalo ekipu Alavesa rezultatom 3:2 u sedmom kolu La Lige. 

Strelci za Real Madrid bili su Lukas Vaskez, Kilijan Embape i Rodrigo, ali daleko od toga da je ovo bio na kraju lak meč za Madriđane.

Iako je do 85. minuta delovalo da će ovo biti lagana pobeda Reala, gosti iz Vitorije su za dva minuta dali dva gola, ali ne i da dođu do čuda.

Real je poveo tek što se krenulo sa centra, Vinisijus Žunior je prošao po levom boku i pronašao kapitena Lukasa Vaskeza koji je rutinski pogodio za 1:0.

Real je napadao, ali je drugi gol stigao tek u 40. minutu, a onda je Belingem proigrao Embapea, a ovaj u svom stilu lako prevario čuvara i pogodio za 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U 48. minutu Rodrigo je protutnjao pored svog čuvara kao da ga nema i snažno pogodio u suprotan ugao za 3:0 i delovalo je da je samo pitanje sa koliko razlike će Real slaviti. 

Karlo Anćeloti je uveo Modrića i Endrika, a potom u 80. izveo i Embapea i Militaa, a onda su nastali problemi.

U 85. minutu Benavides je pogodio sjajnim udarcem sa distance, od stative, posle asistencije Gevare za 3:1. 

Samo minut kasnije, veteran Kike Garsija je pobegao loše postavljenom Hesusu Valjehu i smanjio na 3:2 za neizvesnu završnicu. 

Alaves je krenuo na sve ili ništa, Real u tim trenucima nije ličio na sebe, ali su gosti imali još jedan nedovoljno opasan pokušaj da i treći put ugroze Kurtou.

Real Madrid je nekako na kraju uspeo da slavi i da nastavi da pritiska Barselonu, koja u sredu dočekuje Hetafe, a Alaves je pokazao da nije slučajno na visokoj osmoj poziciji sa 10 bodova.

Ne treba zaboraviti da Real Madrid u nedelju od 21.00 gostuje Atletiko Madridu i da ovakve greške kao večeras neće smeti da dopuste izabranici Karla Anćelotija...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke