Real nemoćan na Toresovom debiju!

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.01.2015.
22:51
Izvor: Sportske.net

Derbi osmine finala Kupa kralja odigran je večeras na ''Kalderonu'', gde je Atletiko savladao Real Madrid i značajno se približio plasmanu u narednu rundu. Revanš za sedam dana na ''Bernabeu''.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Bez Kristijana Ronalda u startnoj postavi, madridski Real nije uspeo da izbegne poraz od Atletika pred prepunim tribinama ''Visente Kalderona''.

Ekipa Dijega Simeonea je slavila rezultatom 2-0, i na taj način napravila ogroman korak ka plasmanu među osam najboljih u Kupu kralja.

Na početku nije izgledalo da ćemo videti ovakav epilog. Real je silovito ušao u meč, već u prvom minutu Ramos je stavio golmana Oblaka na ozbiljna iskušenja, ali je čuvar mreže Atletika uspeo da sačuva svoju mrežu.

Nešto kasnije je i Garetu Bejlu opravdano poništen gol zbog ofsajda, a na drugoj strani je u dva navrata opasno pretio Grizman, pogotovo u situaciji kada ga je Varan zaustavio fantastičnom intervencijom u poslednjem trenutku.

Real je tokom prvog poluvremena bio nadmoćniji, imao je u tom delu igre čak 74 procenta loptu u svom posedu, ali to Anćelotijev tim nije uspeo i da pretvodi u nešto konkretnije.

U nastavku, slična slika, ponovo velika šansa za Real u uvodnim minutima, ovoga puta preko Hamesa Rodrigeza, ali opet nema gola.

I kada je delovalo da će Real pojačati pritisak, usledilo je vođstvo Atletika. Igrao se 58. minut, Serhio Ramos je u svom kaznenom prostoru oborio Raula Garsiju, koji je odlučio da izvede najstrožu kaznu i bio je precizan - 1:0!

Reagovao je Karlo Anćeloti uvođenjem Kristijana Ronalda u 63. minutu umesto Hamesa Rodrigeza, ali ni ta njegova odluka nije imala efekta na terenu, jer je Hoze Himenez u 76. minutu, posle kornera sa desne strane, duplirao prednost Atletika za konačnih 2:0!

Dodajmo još i da je Fernando Tores debitovao večeras posle povratka u Atletiko, ali nije uspeo da večeras dođe do izražaja. Trener Simeone ga je izveo iz igre u 59. minutu, kada je ušao Koke.

Golove sa ''Kalderona'' možete da pogledate OVDE.

Ranije večeras, Viljareal je na svom terenu savladao Sosijedad sa 1-0, a igraju se još mečevi između Almerije i Hetafea, odnosno Valensije i Espanjola.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina
Wednesday, 07.01.2015
23:53

Brate Sergio koje je sad opravdanje? Uz to je i Arbeloa zasluzio direktan crveni, ali nema veze, oducili su vas.

avatar
Hala Madrid 10!
Thursday, 08.01.2015
00:28

5-3 vas je Totenhem i naravno Njukasl!

avatar
San Iker! n1
Thursday, 08.01.2015
01:26

A koje je tvoje opravdanje protiv Totenhema?