Red karatea, red fudbala - cirkus u Kitu trajao 102 minuta, Brazilci se provukli!

Autor: Ivan Cvetković
petak 28.01.2022.
00:14
Izvor: Sportske.net

Neverovatna utakmica...

EPA-EFE/RODRIGO BUENDIA
EPA-EFE/RODRIGO BUENDIA

Povezane vesti

Fudbaleri Ekvadora i Brazila remizirali su u Kitu rezultatom 1:1 u okviru južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Gosti su na teren izašli rastereći rezultatskog pritiska budući da su već obezbedili plasman na Mundijal, ali na terenu nije bilo poštede.

Brazil je poveo već u šestom minutu kada se u kaznenom prostoru rivala najbolje snašao Kasemiro i zatresao mrežu.

Devet minuta kasnije usledio je novi problem za Ekvador, zbog brutalnog starta nad Kunjom direktan crveni karton zaradio je golman Domingez.

Usledila je veoma gruba igra od strane obe ekipe,crveni je na drugoj strani dobio i Emerson Rojal pet minuta kasnije, da bi se nakon toga Alison ipak provukao pošto je sudija preinačio odluku da mu pokaže crveni karton, te mu dao žuti.

Ekvador je pokušavao da stigne do izjednačenja, domaća publika se ponadala kada je sudija pokazao na penal u 59. minutu, ali je posle VAR konsultacije odlučio da odustane od toga.

Dočekao je Ekvador i izjednačenje, igrao se 75. minut kada je Feliks Tores iskoristio dobro izveden korner i savladao Alisona.

Primetna je bila nervoza golmana Liverpula koji je u finišu meča ponovo izbegao isključenje pošto je arbitar Roldan po drugi put procenio da Alison nije napravio penal.

Igralo se do 102. minuta kada je sudija konačno odsvirao kraj.

Brazil je prvi u kvalifikacionoj grupi sa 36 bodova, dok je Ekvador treći sa 24.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke