Ren sve bliži Evropi, Troa ispala iz Lige 1

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.05.2023.
16:56
Izvor: Sportske.net

Završene su još tri utakmice 35. kola šampionata Francuske.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Posle Anžea koji je još ranije izgubio sve šanse za opstanak u ligi, od danas je i Troa zvanično drugoligaš.

Troa je u meču 35. kola ubedljivo poražena na gostovanju ekipi Rena rezultatom 4:0, pa je ostala na pretposlednjem mestu sa 22 boda, a Ren se ovom pobedom probio na peto mesto sa 59 bodova i tako iskoristio današnji poraz Liona.

Ren je poveo u 14. minutu golom Teatea i taj gol je obeležio prvo poluvreme, a u nastavku su gosti još tri puta kapitulirali.

Burigo je u 65. minutu duplirao prednost, a onda je glavnu ulogu na terenu prruzeo Toko Ekambi koji je u 71. i 74. minutu postigao dva gola za konačnih 4:0.

Veoma važnu pobedu u borbi za opstanak ostvarila je ekipa Bresta koja je sa 1:0 savladala direktnog rivala u toj borbi, Okser, i učvrstila se na 15. mestu sa 38 bodova, što je bar četiri boda iznad zone ispadanja, na tri kola pre kraja sezone. Upravo je Okser ekipa koja ima četiri boda manje i u zavisnosti od ishoda meča između Tuluza i Nanta koji je kasnije počeo, večeras ćemo videti da li će pasti u zonu ispadanja, gde se trenutno Nant nalazi.

Jedini remi viđen je u duelu ekipa iz sredine tabele. Monpelje i Lorijen su igrali nerešeno, 1:1, a znatno bliži pobdi bili su gosti koji su poveli u 68. minutu golom Favra.

To vođstvo Lorijen je zadržao do poslednjih sekundi utakmice, kada je Mauasa doneo izjdnačenje Monpeljeu.

Gol odluke postignut je u 70. minutu, a strelac je bio Le Duaron.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke