Robi Kin - Gol, suze i spektakl za kraj

Autor: Boban Filipović
četvrtak 01.09.2016.
19:36
Izvor: Sportske.net

Sinoć je u prestonici Irske bilo fudbalsko "crveno slovo", od reprezentacije se oprostio najbolji fudbaler ove ostrvske zemlje u njenoj novijoj, a možda i celoj istoriji.

Beta/AP Photo/Brian Lawless, PA Wire
Beta/AP Photo/Brian Lawless, PA Wire

Povezane vesti

Legendarni Irac je sinoć u Dablinu odigrao svoju poslednju utakmicu u dresu sa državnim grbom.

Rival je bio Oman, gosti sa Bliskog Istoka su počašćeni 'pokerom', bila je to, u stvari, generalna proba ekipe Martina O'Nila za početak kvalifikacija za Mondijal u Rusiji, u kojima Republika Irska startuje gostovanjem u Beogradu.

Na stadionu 'Rajko Mitić' ljubitelji fudbala u Srbiji neće biti u prilici da vide na delu Robija Kina. 36-godišnji napadač je sinoć rekao 'zbogom' reprezentaciji.

Oprostio se majstorskim golom, ukupno 68. u dresu sa grbom svoje zemlje. Naravno da je rekorder po broju postignutih golova i po broju nastupa, meč protiv Omana bio mu je 146. za Irsku.



Posle pola sata igre Robi Kin je postigao drugi gol za Irce, bila je to prava majstorija, kao što ste mogli da se uverite u priloženom video klipu, a u 57. minutu je izašao iz igre ustupivši svoje mesto na terenu Vesu Hulahanu.

Taj momenat je bio i centarlni događaj utakmice i jedan od najveličanstvenijih trenutaka u istoriji irskog fudbala. Ne postoje reči koje bi mogle adekvatno da opišu atmosferu sa 'Aviva stadiona' u tim trenucima, pa vam savetujemo da je pogledate.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke