Roma razočarala, Miha remi majstor, nije greška, pobedio Benevento!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 30.12.2017.
16:57
Izvor: Sportske.net

Rimljani posustaju, Sasuolo posle pobede nad Interom ostao neporažen u Rimu. Torino po običaju, u Beneventu istorija.

EPA-EFE/CLAUDIO PERI
EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Roma je jasno bila pod pritiskom posle poraza u Torinu, na "Olimpiko" je stigao bivši Di Frančeskov klub Sasuolo. Emilijani su par puta pripretili Alisonu, "Vučica" se mučila, ali i na vreme postigla gol, lopta je na desnoj strani kaznenog prostora stigla do Pelegrinija koji pogađa protiv doskorašnjih klupskih drugova.

U drugom poluvremenu drama, Roma nikako nije uspevala da dotuče crno-zelene, najbolju priliku imao je El Šaravi na asistenciju Kolarova. Pretili su i gosti, a onda posle jednog centaršuta Pelusa Misiroli dobro skače 1:1.

Pre toga je Džeku opravdano poništen gol, ali će Rimljani imati primedbe na Orsata. Poništen je i pogodak El Šaraviju, i ovoga puta VAR je bio protiv "Vučice", golu Florencija je navodno prethodio ofsajd.

Ofanziva domaćih, ali prosuli su dva boda, nastavili lošu seriju, zaostaju za vodećim tandemom, ali nisu ni preskočili Inter.

Šok u Bergamu. Već smo pričali da Kaljari ove sezone igra bolje na strani što je za Sarde nekarakteristično.

Pavoleti je posle kornera savladao Golinija na startu, da bi posle dvadesetak minuta nekadašnji Juventusov talisman, Padoin završio brzu kontru i asistenciju Farijasa pretvorio u 2:0. U nadoknadi Papu Gomez smanjuje, ali ostala je dragocena pobeda za Isolane na terenu na kome se teško odnose bodovi i gde je ove sezone recimo zaustavljen Juve.

U Đenovi se videlo da Samp posle sjajnog starta nije u formi, Ramirez je propustio najbolju šansu za Dorijane, a Vivijano je spasao siguran gol na drugoj strani, Felipe je mogao goste iz Ferare da dovede do prednosti. Ipak, lošu seriju Đenovljana prekinuo je sa penala Kvaljarela. Igrala se nadoknada, prvo je posle prekršaja nad Ramirezom bio precizan, da bi dva minuta kasnije u 94. minutu postavio konačnih 2:0 posle kojih je Samp učvrstila šesto mesto.

Torino izuzetno oslabljen protiv Đenove, bez Ljajića i Belotija, Berenger je imao dobru šansu, gosti su se branili. Niang i Jago Falke su takođe imali prilike u nastavku, "Bikovi" su specijalisti za remije, ovo je deseta utakmica, više od polovine su podelili bodove.

Dobar fudbal na "Dal Ari", Bolonja je povela autogolom Danila, da bi Švajcaraca Vidmar zaboravljen na drugoj stativi glavom matirao Mirantea. I jedan i drugi tim su imali još po nekoliko prilika. Meč je rešen u nastavku, Kevin Lazanja nastavlja strašnu seriju golova, pod Masimom Odom "Zebrete" su sjajne, ovo je peti gol bivšeg napadača Karpija.

Benevento je bio bolji rival od Kjeva u prvom poluvremenu, Sorentino zaposleniji od dva golmana, ali je realizacija fenjeraša veliki problem. Ipak u drugom poluvremenu vođa napada Koda postiže gol, veliko slavlje na "Ćiro Vigoritu", istorija, prva pobeda Beneventa u Seriji A, četvrti bod, podsetimo remizirali su protiv Milana.

U prvom meču dana, remi na "Frankiju" između Fiorentine i Milana, sinoć je lider Napoli savladao Krotone.

Derbi od 18 časova igraju Inter i Lacio, a 2017. zatvaraju večeras na Bentegodiju Verona i Juventus.

Krotone - Napoli 0:1
Fiorentina - Milan 1:1
Torino - Đenova 0:0
Roma - Sasuolo 1:1
Benevento - Kjevo 1:0
Bolonja - Udineze 1:2
Atalanta - Kaljari 0:2
Sampdorija - SPAL 2:0
Inter - Lacio 18:00
Verona - Juventus 20:45


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 30.12.2017
21:41

beneventooooooo

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Saturday, 30.12.2017
18:21

Benevento, Krotone, SPAL, Sasuolo i Kjevo- OUT, Parma, Bresa/Empoli i Bari/Perudja- IN. Sklanjamo te kose crte ako se ostaje pri formatu od 20.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Saturday, 30.12.2017
18:04

Sasuolo penicilin za favorite. Pitaj Boga kako smo ih mi pobedili, i to jos bas ove sezone:-D

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Saturday, 30.12.2017
18:01

Bravo za Benevento! Veceras je tamo Noc vestica:-D

avatar
John Cena
Saturday, 30.12.2017
17:58

Konačno Benevento