Ronaldo, Mesi i 10. jul

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 11.07.2021.
11:39
Izvor: Sportske.net

Različiti, a opet tako slični.

 EPA-EFE/Andre Coelho; UEFA
EPA-EFE/Andre Coelho; UEFA

Povezane vesti

Verovatnoća da se javnost složi po pitanju Kristijana Ronalda i Lionela Mesija je praktično nemoguća. Svako ima svoj sud, ali jedino je važno da uživamo još nekoliko godina u eri ova dva maga.

Poređenja između njih ima uvek i to se neće promeniti ni pošto okače kopačke o klin. Ima i sličnosti, ali jedna se izdvaja nakon što je Leo Mesi osvojio titulu Kopa Amerike sa svojom Argentinom, prvu u karijeri.

Naime, 10. jul postao je bitan datum i kod Argentinca, s obzirom na to da je Kristijano Ronaldo upravo na taj dan imao fudbalske aktivnosti koje su svojevrsni pečat u njegovoj karijeri.

Portugalac je 10. jula 2016. godine osvojio prvo Evropsko prvenstvo, a tačno dve godine kasnije saopšten je njegov transfer iz Real Madrida u Juventus. Takođe, kuriozitet je taj što je Ronaldo, baš kao i Mesi, trofej kontinentalnog šampiona podigao protiv reprezentacije domaćina pobedom od 1:0, a ako odemo dalje, zaključićemo da obojica nisu postigla pogodak u tim finalnim utakmicama. Ipak, Mesi je odigrao čitav meč, dok je Ronaldo zbog povrede morao da napusti susret protiv Francuske.

Dva fudbalera koja su praktično obeležila 21. vek, a mi imamo tu sreću što ih gledamo iz sedmice u sedmicu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke