Ronaldo sa dva gola nastavio gde je stao pre 12 godina, Obamejang probudio Arsenal

Autor: Sportske Net
subota 11.09.2021.
17:58
Izvor: Sportske.net

Odigrano je šest utakmica Premijer lige.

Manchester United/Twitter
Manchester United/Twitter

Povezane vesti

Mančester junajted slavio je na "Old trafordu" rezultatom 4:1 protiv Njukasla. 

Posle 12 godina i 118 dana Ronaldo je danas ponovo zaigrao u Mančester junajtedu i dao gol. 

Junajted je pokazao početnu inicijativu pristiskajući gol Njukasla. Potom je usledila kontra gostiju, međutim odbrana “đavola” je sprečila šut. Ronaldo je imao nekoliko prilika, posebno onu kada je po levoj strani predriblao protivnike, ali je lopta završila sa spoljne strane mreže.

Lopta je mahom bila u nogama domaćih fudbalera, dok je Njukasl pokušavao iz poneke kontre da pripreti. Varan je imao prvu ozbiljnu šansu na meču. Posle kornera Šoa skočio je Francuz, međutim nedovoljno precizno za pogodak.  Riči je ubrzo zatim pripretio golu, ali je De Hea bio, kao i uvek spreman.

Maksimin je predvodidio narednih nekoliko napada Njukasla, ali je nedostajala završnica. Na drugoj strani ređale su se prilike za Mančester, međutim nijedna dovoljno ozbiljna.

Ko će drugi nego Ronaldo? Junajted je poveo u samom finišu prvog poluvremena. Grinvud je centrirao, ali se lotpa preko protivničkog igrača odbila do golmana. Portugalac je pokupio dobitak i u neposrednoj udaljenosti od gola zatresao mrežu za 1:0.

Nije dugo trajalo slavlje domaćih. Maksimen je ispred kaznenog prostora sačekao Mankilja, koji je završio akciju i pogodio u dalji ugao za 1:1.

Vrlo brzo Junajted je stigao do novog vodstva. Opet Ronaldo. Šo je uputio precizan pas ka Kristijanu, koji je praktično ostavljen sam po levoj strani. Šutirao je precizno i lako i postigao gol.

Nastavila se dominacija domaćih, ali i Portugalaca. Bruno je bio strelac novog gola u 80. minutu. Iskoristio je asistenciju Pogbe i povisio na 3:1. 

Iskoristio je Lingard i svojih pet minuta i povećao prednost na 4:1. Kombinovali su Pogba i Van de Bek, lopta je došla do Marsijala koji je mudro i nesebično propustio loptu, a Lingard zatresao mrežu.

Mančester Siti je slavio protiv Lestera u gostima minimalnim rezultatom. Prvi gol za "građane" postigao je Bernardo Silva u 62. minutu.

Vulverhempton je u gostima savladao Votford sa 2:0. Vulvsi su poveli zahvaljujući Sijeralti, koji je upisao autogol u 74. minutu igre.Hvang Hičan je bio strelac drugog pogotka u 83. minutu za konačan rezultat.

Arsenal je ostvario svoj prvi trijumf u prvenstvu. "Tobdžije" su postigle svoj prvi gol u Premijer ligi posle tri kola suše. Obamejang je bio heroj meča, posle asistencije Pepea u 66. minutu. Ovo je ujedno i jedini gol na meču.

Brajton je slavio 1:0 u gostima protiv Brentforda, a jedini strelac je bio Trosard u samom finišu. 

Sautempton i Vest Hem odigrali su bez golova. 


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Solskjerove bebe
Saturday, 11.09.2021
19:56

Kad te elita uhvati u masinu. Welcome back home Ronny. GGMU!!!