Rusi zabranili strane trenere?!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.10.2015.
20:13
Izvor: Sportske.net

Današnja vest iz Rusije odjeknula širom Evrope, stranim trenerima ''odzvonilo'' u ovoj zemlji?

BETA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File
BETA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

Povezane vesti

Naime, veliku pažnju izazvala je današnja informacija da je ministar sporta Rusije Vitalij Mutko potpisao odluku o sprovođenju zabrane tamošnjim klubovima da angažuju trenere iz inostranstva.

Mutko je odluku potpisao još 21. septembra, ali je ona objavljena tek juče, 28. oktobra, prenosi Eurosport, a što možete da vidite OVDE.

Interesantno je da se ova odluka ne odnosi na nacionalni tim, koji će i dalje moći da angažuje selektora iz inostranstva, a kada su klubovi u pitanju, oni će moći da imaju stranog trenera, ali samo kao pomoćnika u stručnom štabu, ili savetnika...

Od ukupno 16 klubova koji se ove sezone takmiče u ruskoj Premijer ligi, ukupno šest vode strani treneri, a najzvučnije ime je Andre Viljaš Boaš, trener Zenita iz Sankt Petersburga.

Posle ovoga biće zanimljivo videti kakva će biti njihova dalja sudbina u ruskim klubovima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toti 10
Thursday, 29.10.2015
21:32

Ovo je u neku ruku i dobro, jer omogucava da domaci treneri sazrevaju, a ne da se dovode neki strani treneri koji uzmu dzakove para i posle 2,3 godine okrenu se i odu.

avatar
rossonero_t
Friday, 30.10.2015
18:00

Ali ce isto tako mnogo ugroziti kvalitet fudbala u Rusiji s obzirom da se ruski treneri ne mogu porediti sa stranim trenerima i trebace im mnogo vremena da dodju na taj nivo (ako uopste uspeju u tome)