Rusi zaigrali posle 10 meseci i pobedili Kirgistan!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 25.09.2022.
09:45
Izvor: Sportske.net

Utakmica ipak nije bila zvanična.

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Rusije, koja je izopštena iz svih takmičenja pod okriljem UEFA i FIFA zbog rata u Ukrajini, odigrala je u subotu prvu utakmicu, istina nezvaničnu, u 2022. godini.

Zbog nametnutih sankcija Rusiji, većina zemalja sveta uticala je na svoje Saveze da se distanciraju od ruskog fudbala u bilo kom smislu dok traje rat, a jedna od tri zemlje koje su, za sada, izašle u susret Rusima za prijateljksom utakmicom je Kirgistan.

Ekipa Valerija Karpina slavila je u Biškentu protiv pomenute selekcije rezultatom 2:1.

Poslednji meč pre današnjeg Rusija je odigrala 14. novembra 2021. godine protiv Hrvatske u finalu baraža za Mundijal u Splitu.

U Biškentu, na stadionu "Dolen Omurzakov", strelac za domaći sastav bio je Alimardon Šukurov u 24. minutu, dok su kreatori preokreta u korist Rusa bili Aleksander Soboljev iz penala u 30. minutu i Danil Utkin minut pre kraja meča.

Rusija će odigrati još dve prijateljske utakmice do kraja godine, protiv Irana i Bosne i Hercegovine u novembru.

Međutim meč sa BiH i dalje je pod znakom pitanja iako je Savez naših komšija posle burne sednice, tesnom većinom, izglasao odlazak u Sankt Peterburg na meč.

Utakmicu ipak osporava i pokušava da spreči Fudbalski savez Ukrajine preko UEFA i ostaje da se vidi da li će uopšte doći do odigravanja meča kojem se protivi i veliki broj ljudi i igrača reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina će pre mogućeg meča u Rusiji u ponedeljak gostovati u Rumuniji, u sklopu Lige nacija. AdmiralBet daje kvotu 1.77 na tip X2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke