Rutina Brazilaca sa Japanom, Nejmar polovičan sa kreča

Autor: Nikola Miloradović
petak 10.11.2017.
15:34
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Brazila upisala je trijumf u prijateljskom susretu sa selekcijom Japana.

EPA-EFE/JEAN-BAPTISTE
EPA-EFE/JEAN-BAPTISTE

Povezane vesti

Brazilci su slavili u prijateljskom susretu odigranom u Francuskoj, na stadionu "Pjer-Muroj" u blizini Lila, na kraju je bilo 1:3 (0:3).

Već nakon 45 minuta bilo je jasno da će "Karioke" upisati trijumf, kako su vodili sa tri gola razlike.

Poveli su u 10. minutu, strelac je bio Nejmar, fudbaler PSŽ je bio precizan sa kreča, nakon što su Japanci napravili prekršaj za najstrožu kaznu posle kornera. Sudija je upotrebio VAR kako bi utvrdio da li je bilo prekršaja, a na usporenom snimku lako je mogao da vidi kako jedan fudbaler Japana sa dve ruke u svom kaznenom prostoru obara Fernandinja.

Nejmar je preuzeo odgovornost i pogodio.


Samo sedam minuta kasnije, Japanci prave novi prekršaj za najstrožu kaznu, ovoga puta oboren je Nejmar.

Bivši fudbaler Barselone je još jednom preuzeo odgovornost, ali je ovoga puta golman Japana Kavašima pročitao njegovu nameru i sačuvao mrežu, poslaviši pritom loptu u korner.


Brazilci ipak dolaze do gola, nakon udarca iz ugla lopta se odbija na ivicu kaznenog prostora, a tamo se na pravom mestu našao Marselo, koji slabijom, desnom nogom šalje pravu bombu u mrežu Kavašime za 0:2.


U 36. minutu "Karioke" postižu i treći gol, sjajna akcija, proradila je veza iz Sitija, Danilo pronalazi Žesusa, koji sa metra razdaljine lako gura loptu u mrežu Japanaca.


Utešni gol Japanci postižu u 63. minutu, strelac je bio Makino, koji se najbolje snašao u skoku nakon kornera Idegučija.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Go Hard or Go Home
Friday, 10.11.2017
17:01

Da Nejmar ima odlucujuci penal za bilo koje takmicenje nikada ga ne bi dao. Golman ako pogodi stranu odbranio je penal dok ako prilicno jako sutne loptu golman iako pogodi stranu ne mora da znaci da ce biti gol. Primer Ronaldo, pola penala koje je dao bilo je u stranu u koju se golman bacio.

avatar
ElNino
Friday, 10.11.2017
19:33

Pa ne zovu ga penaldo za dz.

avatar
NikkiCFC
Friday, 10.11.2017
17:00

Ono sto je vec sad jasno je da Brazil i Nemacka nemaju kvalitet da uzmu svetsko. Argentina nije ni u top10. Englezima uvek nesto fali mada bi sada mogli da iznenade. Italijani su nalozeni uvek ne treba ih odbaciti ali tesko da mogu bas do Boginje. Spanija glavni favorit ali samo ako podmlade reprezentaciju dakle ako se oslone na Iska, Asensija, Moratu, Alkantaru... Nikako Pedro, Fabregas, Inijesta, Pike... Francuzi i belgijanci imaju po talentu, individualno i fizicki dva najjaca tima ali nemaju inteligenciju i taj x faktor koji recimo imaju italijani. Lukaku, Pogba, Grizman nisu lideri vise ce zavisiti te reprezentacije od Azara i Mbapea.

avatar
Yaya Sanogo
Friday, 10.11.2017
18:14

Englezi? Da li me zezas? Nece oni dalje od prve eliminacione faze, ako i prodju grupu, sa Kaneom su dosta bolji, ali nije to tim koji moze nesto napraviti nna SP. Ne znam zasto Nemce otpisujes, pa oni su se s drugim timom prosetali kroz kvalifikacije, najorganizovanija ekipa. Belgija ima samo imena, ne nemaju oni takodje sta da traze. Mrzim Spance iz dna duse ali realno bice Spanija, Nemacka ili Francuska.

avatar
lonchy2909
Friday, 10.11.2017
18:23

Ala brate kako Brazil I Njemacku nemaju sanse. Brazil pod jedan ima trenara koji ima mozga I hrabrosti da pronadje pravu ravnotezu izmedju odbrane I napada. Njemci se nikada ne otpisuju. Lev ih uvijek fantasticno pripremi za turnire, a I imaju uvijek siroku bazu I izbor igraca. Njima jedino fali pravi klasni napadac. Miler je propao zadnje dvije sezone, jedino ako Jup ne izvuce ponovo najbolje iz njega. Stari moj spanska dominacija polako prolazi, njima su ti flavni sada de gea, carvahal, koke, isko I mali saul. Asensia mozes dizati u nebesa, ali se on tek mora dokazati. Spanci imaju potencijal, ali pitanje je hoce li trener izvuci najbolje iz ekipe. Razlog sto su onako izpali na proslom svjetskom iz grupe je kukavicluk del boskea da da sansu mladim igracima, vec je forsirao one po imenima, a pola ih je bilo premoreno I istroseno na tom turniru. Italijani su blagi ocaj trenutno, Azar mora pronaci pravog sebe da bi vodio Belgiju, a to ce raditi de brujne a ne on. Samo da im Kompani bude zdrav. Martinez ipak nije naivan kao wilmotc I nece si dopustiti ispadanje od neke lijeve ekipe kao wels. Englezi moraju sacekati jos jedno takmicenje I da rashord, dele ali steknu neophodno iskustvo. I otprilike bice tu jos par momako koji obecavaju, ali njima treba vrijeme I oni ce docekati svojih pet minuta. Njihova sansa ce biti prvenstvo u kataru, ako se bude igralo na zimu, jer tada nece biti iscrpljeni od naporne sezone. Argentina ima vise ofanzivnog potencijala nego bilo koja druga ekipa, ali su defanzivno poprilicno kriticni.