Sa 'Žerlana' stižu kritike na Ibrin račun

Autor: Beta Beta
subota 07.02.2015.
11:04
Izvor: Beta

Trener Liona Iber Furnije kritikovao je danas fudbalera Pari Sen Žermena Zlatana Ibrahimovića, rekavši da Švedjanin ima ružnu naviku - da tokom utakmica vredja sudije na engleskom ili italijanskom jeziku.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Lider francuskog šampionata Lion u nedelju od 21 sat igra na svom terenu protiv Pari Sen Žermena, a ako pariski tim pobedi preuzeće prvo mesto na tabeli. Utakmicu će suditi Klemen Tarpin, a Furnije je rekao da sudija mora dobro da se pripremi za taj duel.

"Osoba koja će doživeti najviše provokacija je gospodin Tarpin, kao i sve sudije u ligi koje vređa ova osoba (Ibrahimović). Pojedine sudije ne govore dva-tri strana jezika pa ne razumeju. Na neki način dobro je govoriti engleski ili italijanski jezik, ako želiš da vredjaš sudije", rekao je Furnije.

Ibrahimović je tokom karijere igrao u Italiji, Španiji, Holandiji i Švedskoj i osvajao je titule sa Juventusom, Interom, Milanom, Ajaksom i sada sa Pari Sen Žermenom.

Furnije je upozorio igrače da ostanu mirni i da poštuju sudije.

"Ne želim provokacije (mog tima). Ne želim da vređamo sudije. Nadam se da će se moji igrači setiti da ne padnu na Zlatanove provokacije", rekao je Furnije.

Utakmicu će propustiti najbolji strelac Liona Aleksandr Lakazet zbog povrede tetive, kao i Milan Biševac, koji je zbog teške povrede kolena završio sezonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke