Sad je jasno, šta će ti Kristijano, imaš Ronaldinja, a Leo kuca na vrata!

Autor: Boris Jovanović
sreda 13.01.2021.
13:47
Izvor: Sportske.net

Đoan Laporta je mogao da promeni istoriju fudbala, ali ne žali, imao je druge planove, ispostavilo se da su dobitni...

EPA-EFE/Zipi
EPA-EFE/Zipi

Povezane vesti

Najverovatnije budući (ali i bivši predsednik Barselone) biće Đoan Laporta.

Katalonski političar i advokat je najveći kandidat za fotelju koju je napustio 2010. godine kada mu je istekao mandat. On je jedini predsednik koji je u ovom veku praktično bez skandala i problema odradio posao. Napravio je mnogo toga dobrog, stvorio veliku generaciju, prethodno već 2006. sa Rajkardom na klupi osvojio Ligu šampiona. To je u stvari bio početak vladavine Barselone, tada su promovisani igrači koji će činiti najjači tim u istoriji kluba, ali i jedan od najjačih u u istoriji fudbala.

Laporta je bio i predsednik kada je Murinjo odbijen, a izabran neiskusni Gvardiola ispostavilo se kao vizionarski potez, Pep je sa timom vladao četiri godine svetskim fudbalom.

Laporta je otkrio da nije želeo da kupi Kristijana Ronalda.

"Tačno je, javili su mi se njegovi agenti, predložili su da ga uzmemo za 17 miliona iako je pred transferom u Junajted od 19. Odbio sam jer smo već angažovali Ronaldinja i nisam mislio da nam treba Kristijano. Posao mi je nudio menadžer Rafe Markeza koga smo takođe kupili to leto", kaže Laporta.

Žali li.

"Ne, jer smo imali sjajan tim, Mesi je kucao na vrata prvog tima i Portugalac nam nije bio potreban", objasnio je čovek koji bi za par nedelja trebalo da ponovo sedne u predsedničku fotelju kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke