Šahtjor drugi put "ošamario" Real, Madriđanima "visi" osmina finala, poraz Lokomotive!

Autor: Milovan Longinov
utorak 01.12.2020.
20:51
Izvor: Sportske.net

Kakav šok, Madriđani će biti treći na tabeli pred poslednje kolo!

EPA-EFE/Sergey Dolzhenko
EPA-EFE/Sergey Dolzhenko

Povezane vesti

Fudbaleri Šahtjora po drugi put ove sezone pobedili su Real Madrid rezultatom 2:0 (0:0), dok je Lokomotiva izgubila od Salcburga - 1:3 (0:2) u petom kolu Lige šampiona.

Ovim trijumfom Šahjtora i porazom Reala, sve je i dalje otvoreno, jer Menhengladbah ima osam bodova, Šahtjor i Real po sedam, a Inter dva. Ako Inter pobedi večeras Menhengladbah, sva četiri tima će biti u igri za plasman u narednu rundu u poslednjem kolu!

Iako je Zinedin Zidan i danas izveo snažan sastav, pokazalo se da Madriđani teško igraju protiv uslovno rečeno slabijih timova.

Real je u prvom poluvremenu dominirao, imao više prilika, a najbolje i to dve imao je  Marko Asensio, koji je pogodio stativu, a potom bio i neprecizan u situaciji jedan na jedan, kada ga je zaustavio odlični golman Trubin.

Ispostaviće se da je ključni momenat prvog poluvremena bio u 25. minutu, kada je Rafael Varan oborio Moraesa na sredini terena i povredio ga, a zamenio ga je Dentinjo.

Upravo je Dentinjo iskočio u prvi plan u drugom delu, pošto je u 57. minutu iskoristio veliku grešku Varana. Francuz se neshvatljivo izmakao misleći da će iza njega loptu pokupiti Kurtoa, ali se umesto toga prikrao Dentinjo i pogodio za 1:0.

Očekivalo se da posle primljenog gola Real odgovori i zaigra bolje, ali je usledio period kada gosti nisu mogli da se pokupe. Šahtjor je to umalo kaznio u 68. minutu kada je ponovo proplivao Varan, ali Kovalenko nije uspeo da iskoristi njegovu grešku.

Zinedin Zidan je oklevao sa izmenama, prošlo je čak 20 minuta od primljenog gola kada je odlučio da uvede Iska, Vinisijusa i Marijana Dijasa umesto Odegarda, Rodriga i Benzeme i krene u totalnu ofanzivu.

No, Šahtjor je bio fenomenalno organizovan u dodbrani i samo je čekao pravu priliku za kontru i dočekao je u 83. minutu kada je Solomon pretrčao sam skoro 30 metara, zalomio Lukasa, Varan kasni na blok, a Kurtoa nemoćan protiv odličnog udarca u prvi ugao.

Šahtjor je do kraja sačuvao prednost i sada ima sedam bodova, isto koliko i Real, ali i bolji međusobni skor, dok Menhengladbah isam osam.

U poslednjem kolu, Real dočekuje Menhengladbah, a Šahtjor gostuje Interu.

Baner

U drugom meču od 18.55, Lokomotiva je imala šansu da "overi" proleće u Evropi, ali je Salcuburg bio bolji i zasluženo je slavio rezultatom 2:0.

Heroj Salcburga bio je Mergim Beriša, koji je postigao pogotke u 28. i 41. minutu.

U 28. minutu, posle pravog karambola u šesnaestercu Moskovljana, iz trećeg pokušaja, Beriša je bio uspešniji i precizniji od svojih saigrača za 0:1.

U 41. minutu, Slobodan Rajković je napravio dvostruku grešku u jednom napadu, nije uspeo da ispravi ni svoju prvu, praktično je otvorio napad gostima, a Beriša kažnjava za 0:2.

Mirančuk je u 79. minutu na kratko vratio nadu Moskovljanima golom iz penala, ali je već u 81. Adejemi ponovo doneo dva pogotka prednosti Salcburgu.

Salcburg sada ima četiri boda, Lomotiva tri, Atletiko pet, ali večeras dočekuje Bajern...

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ton4i
Wednesday, 02.12.2020
15:42

Kada je CSKA zadnji put bila u LS,u oba meca su tukli Real,ako se ne varam 3-0 na strani.
Real je prosao dalje,CSKA zavrsila zadnja,iza treceg Plzenja.

avatar
Kolos
Wednesday, 02.12.2020
00:12

Real X u poslednjem kolu pa u LE. Prejak je LŠ za njih.

avatar
Solskjerove bebe
Tuesday, 01.12.2020
22:21

Zao mi Zidana zato sto mi je drag, ali opet s druge strane mrzim Real

avatar
Provokator
Tuesday, 01.12.2020
22:17

Kada pustis jednog od najboljih igraca ikada da ode iz kluba, jer je "mator" i dovedes najprecenjenijeg igraca danasnjice tj. Azara, onda ovako i prolazis. Da, znam da nije igrao ali i da jeste, da li bi bilo razlike ? Ima vise povreda za 2 godine nego Ronaldo za celu karijeru i manje golova za 2 godine nego Ronaldo u poslednjih 5 utakmica. Navodno je u Celsiju bio masina,a svaku drugu sezonu bio ocaj, a i te sezone gde je bio dobar je pravio razliku jer je bio jedini igrac Celsija koji je to mogao. U danasnjem Celsiju bi igrao u rotaciji.

avatar
Mirjevac
Wednesday, 02.12.2020
02:18

Real je morao da proda Ronalda, da ga nije prodo sad ili godinu kasnije nebi ga mogo proda ni za 10 evra! Ronaldo je puno placen igrao i sebe odplatio, ali svaki klub zeli da i kad ga proda da dobro zaradi na njega, tako i Real sa Ronaldom! Si vido mozda kako je barca prosla sa starim igracima, skoro ih je poklanjala, samo da ih skine sa liste plate! Klubovi da prodaju igrace na vreme za dobre pare oni bi bankrotirali! Nisam realac, ali gledam logicno!

avatar
Provokator
Tuesday, 08.12.2020
11:01

Vidim kako Barsa prolazi od kako je poklonila svoje starije igrace. Ne kazem da ne treba da se menja ali kad neko igra dobro, donosi mnogo timu u rezultatskom smislu, zasto ga poklanjati/prodavati ?

avatar
El Pístolero
Tuesday, 01.12.2020
22:08

Šteta što sam propustio da gledam kako Musa dere jarca, mislio sam da je taj spektakl od 21h. :(

avatar
Alexander Stonsky
Tuesday, 01.12.2020
22:04

Legenda kaže da Varan i dalje pravi faulove za drugi žuti, ali nikako još da ga dobije.

avatar
Bádr Hari
Tuesday, 01.12.2020
22:01

sad cu da aktivriam i svoje ostale profile kao sto su Inter Milan,Celtik,Xenon,04,El Pistolero. 😂

avatar
04
Tuesday, 01.12.2020
21:58

Odsustvo Čakira je ipak preveliki hendikep za galaktikose.

avatar
MunzeKonza
Tuesday, 01.12.2020
21:56

Dokle brukanje?!?! ZiZu OUT!!!

avatar
Badr Hari
Tuesday, 01.12.2020
22:16

Magic ZiZu OUT??!!?? Ccc... 😢

avatar
Bádr Hari
Tuesday, 01.12.2020
21:54

Sudija pokušao da pogura Real sve u cilju da bi napakostio mom idolu Messiju. 😂

avatar
Inter Milan
Tuesday, 01.12.2020
21:53

No referee no party. :D

avatar
Badr Hari
Tuesday, 01.12.2020
21:51

Neko je slagao Hategana da će biti dovoljno samo da omogući Varanu (u nedostatku Kazemira i Ramosa) da polomi pola Šahtjora bez da mu pokaže drugi žuti karton, međutim nije to dovoljno Realu da dođe do pobede niti se tako pravi od Alžirca pojmaša magic ZiZu: mora izmišljen penala za Real i isključenja igrača Šahtjora. 😂😂😂