Salahov 100. gol u PL i teška povreda Eliota u rutinskoj pobedi Liverpula

Autor: Sportske Net
nedelja 12.09.2021.
19:28
Izvor: Sportske.net

Turbulentno danas na "Elan roudu"...

Liverpool/Twitter
Liverpool/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su Lids rezultatom 3:0 u poslednjem nedeljnom meču Premijer lige. Ovom pobedom Liverpul se izjednačio sa Mančester junajtedom i Čelsijem sa 10 bodova na vrhu tabele. 

Gosti su pokazali inicijativu od samog početka utakmice. Žota se prvo našao u šansi, ali je golman uspešno intervenisao. 

Ubrzo zatim presing se isplatio. Aleksander-Arnold poslao je loptu Salahu, koji je iz blizine pogodio mrežu Lidsa za 1:0 i svoj stoti gol u Premijer ligi.

Mane je do kraja poluvremena imao nekoliko prilika koje nije uspeo da realizuje. 

Salah je početkom drugog dela promašio zicer za 2:0. Mane je prvobitno izblokiran, Strauh je oštrije startovao, pa je lopta završila kog Egipćana, koji nije bio dovoljno precizan. 

Međutim, već u narednom napada Fabinjo je posle centaršuta iz kornera iz neposredne blizine iskoristio katastrofalnu odbranu domaćih i zatresao za 2:0.

U 59. minutu Strauk je previše grubo startovao nad Harvijem Eliotom, toliko da je fudbaler Liverpula doživeo jako tešku povredu noge, a meč zaustavljen. Defanzivac Lidsa je dobio crveni karton, pa su domaći igrali sa desetoricom do kraja.

Mane je konačno posle brojnih prilika, stigao do gola. U 92. minutu Mane je po sredini gola šutirao za konačnih 3:0. 

Novo pojačanje Lidsa Danijel Džejms, dobio je priliku poslednjih 20-ak minuta da pokaže šta ume, međutim nije uspeo da se upiše u strelce. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke