Salcburgovih savršenih 89 minuta i nije dovoljno protiv Bajerna!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 16.02.2022.
22:51
Izvor: Sportske.net

Bajern sanjao košmar, a onda je Koman probudio ekipu u samom finišu utakmice.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

U okviru osmine finala Lige šampiona u prvom meču između Salcburga i Bajerna pobednika nije bilo, a možemo slobodno reći da se višestruki šampion Evrope izvukao na kraju - 1:1 (1:0). 

Počelo je povredom Okafora koji je morao van terena već u 12. minutu, a umesto njega je na teren kročio Čikvubuike Adamu, momak koji je, ispostaviće se, bio junak domaćeg tima. 

Igrao se 21. minut kada su fudbaleri Salcburga trčali kontru, od starta je izgledalo veoma opasno,da bi Adamu na kraju dobro zahvatio loptu za prednost svog tima.

Samo par minuta kasnije nova dobra šansa za Salcburg, Bajern je bio uhvaćen na pogrešnoj nozi, domaći su blistali u tom periodu igre i goste je tada spasio Ulrajh pošto je odbranio udarac Arosonu, inače asistentu kod prvog gola. 

Bajern je imao jednu šansu i to preko Sanea, ali je ona otišla u nepovrat kada je ovaj fudbaler šutirao pored gola. 

Drugo poluvreme je proteklo čak i mirnije nego prvo, Bajern nije po svaku cenu želeo odmah da stigne do gola.

Veliku šansu za izjednačenje je imao Bajern u 76. minutu utkamice, tada su Sane i Koman odlično kombinovali, na kraju je Sane šutirao, golman Salcburga je samo odbio loptu, a potom stigao do nje pre Sanea i tako je sačuvao svoju mrežu. 

Salcburg je mogao da zagorča život Bajernu do maksimuma. Igrao se 80. minut kada je Adejemi istrčao kontru, Ulrajh mu je odbranio udarac, a potom je šutirao Adamu koji je imao prazan gol, ali se odnekud pojavio Pavar koji je spasio Bajern u ovoj situaciji. Sane je prethodno izgubio loptu, da je postignut gol, njemu bi išao na dušu. 

I onda 90. minut, domaći su poklekli, dubinska lopta, Miler opet radi veliki posao, prebacio je loptu do Komana koji pogađa za 1:1.

Jasno je da je Bajern sada apsolutni favorit pred revanš, a izgledalo je da su totalno potonuli u jednom trenutku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke