Šalke ostao bez pobede u finišu

Autor: Boban Filipović
nedelja 21.01.2018.
19:54
Izvor: Sportske.net

Ništa od povratka 'kraljevsko plavih' na drugo mesto na tabeli.

Epa/David Hecker
Epa/David Hecker

Povezane vesti

Delovalo je da će prvenac Marka Pjace u Bundesigi doneti Šalkeu tri boda i povratak na drugo mesto na tabeli, ali je raspucani napadač Hanovera Niklas Fulkrug "pokvario žurku" na spuštanju zavese na 19. kolo Buneslige na 'Veltins areni' u Gelzenkirhenu.

Zagrepčaninu koji je ove zime stigao na pozajmicu iz Juventusa se nije dalo da bude junak utakmice i da donese prvu prvenstvenu pobedu 'kraljevsko plavima' u 2018. godini.

Pjaca je doveo Šalke u vođstvo u 16. minutu, Harit je doneo loptu pred gol gostiju, odigrao za krinog napadača, kog je Juve prosledio 'kraljevsko plavima' na pozajmicu, on se odličnim lažnjakom odlobodio čuvara, a golman Filip Čauner je bio kratak u pokušaju da zaustavi njegov udarac ka golu.

Nakon primljenog gola Hanover je imao zrelije prilike, golman domaćin Farman uspeo da ukroti nekoliko šuteva koji su išli u okvir njegovog gola, a Šalke je čekao šansu da iz kontre dokrajči rivala. Takva prilika se ukazala u finišu, Bril Embolo je izašao oči u oči sa Čaunerom, ali je tukao pravo u njega, a kazna je ekspresno usledila.

Farman nije mogao da učini ništa u 86. minutu kada je centarfor gostiju Fulkrug iz peterca ćušnuo loptu u mrežu posle mlake rekacije poslednje linije 'kraljevsko plavih' i tako postavio konačnih 1:1.

Reprezenativac Srbije Matija Nastasić je odigrao ceo meč na poziciji levog štopera.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke