Šampanjac na "tvrđavi", Juve na +15

Autor: Boris Jovanović
subota 18.04.2015.
22:39
Izvor: Sportske.net

"Bjankoneri" lako slavili protiv Lacija sa 2:0 i povećali prednost na vrhu. Do kraja se postavlja samo pitanje koliko će kola pre kraja Juve matematički overiti titulu. U Torinu viđena razlika u klasi...

Beta/AP Photo/ Massimo Pinca
Beta/AP Photo/ Massimo Pinca

Povezane vesti

Posle 15 minuta u kojima je Juventus delovao rezervisano, Karlitos Tevez je pokazao zbog čega je najbolji strelac, a i igrač u Seriji A.

Izbegao je ofsajd zamku, izdržao duel i pogodio suprotan ugao Marketijevog gola. Iz prve prave akcije Juve je poveo.

Uzvratio je Lacio, šansu je imao Klose ali je bio neprecizan, a pravi šok za Rimljane je usledio par minuta kasnije. Leo Bonući u izletu na protivničku polovinu, pustili su ga Lacijali da šutne, nije jasno zbog čega, lopta se ispod golmana gostiju izmigoljila i završila u mreži, 2:0.

To je bila presuda za Lacio, Evra je do odlaska na odmor mogao da nokautira "Orlove". U nastavku je Juve rutinski čuvao prednost, probali su Kandreva i Bilja udarcima iz daljine, ali izgleda da Lacio nije uspeo da se oporavi od šoka iz prvog dela.

Ostalo je 2:0, Kataldi je dobio crveni u finišu kada je udario Teveza. Felipe Anderson koji je bio neprimećen večeras je imao šansu u nadoknadi, Bufon nesavladiv, propala je šansa za počasni gol Lacija.

Italy Soccer Serie A

Ovo nije bio meč za titulu, Juve je "skudeto" osvojio mnogo pre ovog meča, ali sada je i definitivno. Imaju 15 bodova više od Lacija, 16 od Rome koja sutra dočekuje Atalantu.

Šampion se okreće revanšu četvrtfinala protiv Monaka, Lacio će kasniti dva boda za gradskim rivalom ako Atalanta padne na "Olimpiku". Rimsko klubovi nastaviće borbu za direktan plasman u Ligu šampiona.

Golove Juventusa možete videti ovde.

Italy Soccer Serie A

Na "Marasiju" je Mihajlović izveo čak četvoricu napadača protiv Ćezene. Počeli su Mjuriel, Eder, Okaka i Eto, ali nisu uspeli da slome Ćezenu.

Bilo je prilika, Okaka i Palombo su pretili Aljardiju, na drugoj strani probao je par puta Rodrigez.

Najbolju šansu za pobedu Dorijani su imali u 75. minutu kada je Lukini izbacio loptu sa gol linije. Sampdorija nije imala pravu realizaciju, baš kao i u prvom delu prvenstva protiv Ćezene koja je blizu Serije B, pa nije čudo što Mihajlović tvrdi da je remi kao poraz.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke