Šampion Španije pao na 'Nou Kampu'

Autor: Boban Filipović
nedelja 11.01.2015.
22:57
Izvor: Sportske.net

Barsa mlela Atletiko u prvom poluvremenu, u nastavku je njena pobeda mogla da bude dovedena u pitanje, sve dileme oko toga rešio je čudesni Leo Mesi...

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Pre prvog sudijskog zviždauka na 'Nou Kampu' minut ćutanja u čast pobijenih novinara satiričnog pariskog lista 'Šarli Ebdo'.

Barselona je mnogo bolje ušla u meč, pritisla rivala, gol u mreži gostiju je visio u vazduhu od samog starta, a a to se konačno dogodilo u 12. minutu igre.

Leo Mesi je navukao trojicu protivničkih igrača na sebe, poslao loptu pred gol sa desne strane, Suarezov položaj tela nije bio takav da može da ugrozi Moju, produžio je za Nejmara, a Brazilac bez problema trese mrežu 'Jorgandžija'.

Rani gol je dao krila domaćinu koji nastavlja da dominira, Nejmar i Mesi su propustili izgledne prilike da povise prednost, ali ono što njima nije uspavalo jeste Luisu Suarezu deset minuta pre odlaska na odmor.

Pola gola pišemo Leu Mesiju koji se kao tane stuštio ka golu Atletika, pravovremeno odigrao za 'El Pistolera' koji je bio neumoljiv pošto je pre toga 'ukrstio' s Nejmarom -  2:0.

Spain Soccer La Liga

Fudbaleri gostujućeg tima su signalizirali Mesijevo igranje rukom u začetku akcije, sudija Maljenko se nije obazirao.

Bila je ovo 100. asistencija omalenog Argentinca u Primeri.

Atletiko je prvi put zapretio tek u finišu prvog dela igre i to iz prekida, ali Barsa na odmor odlazi sa dva gola viška.

Međutim, nakon desetak minuta igre u nastavku branilac titule šampiona Španije se 'ni iz čega' vraća u život golom Marija Mandžukića sa bele tačke.

Undijano Maljenko je svirao penal za goste nakon sumnjive situacije, Mesi je imao blagi kontakt sa Hesusom Gamezom.

Od tog trenutka utakmica dobija savim drugi tok, Barsa ima više lopte u nogama ali ne deluje tako sigurno kao u prvom delu, Simeone je u vatru bacio Fernanda Toresa umesto kapitena Gabija, to nije preomenilo stanje na terenu, a pravih uzbuđenja nije bilo sve do pet minuta pre kraja kada Moja skida Mesiju dobar pokušaj.

Ipak, najbolji fudbaler Barselone (čitaj Leo Mesi) je dobio priliku za 'popravni' tri minuta kasnije, lopta mu se srećno odbila nakon napda sa desnog krila i iz neposredne blizine rešava pitanje pobednika - 3:1.

Spain Soccer La Liga

Golove s 'Nou Kampa' pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
disqus_uDa4U056Zy
Sunday, 11.01.2015
23:59

Sta sam ja Bogu zgresio da slisam Gojka Andrijasevica?nnUpropasti mi utakmicu...sam sebe je nadmasio,ono je bas vrednjaje pameti...

avatar
Monday, 12.01.2015
00:46

Brate,ne verujem koliko covek gresi,je li moguce ono?Treba mu zabraniti da prenosi tekme,smesan je!

avatar
Ibrakadabraaa
Monday, 12.01.2015
08:00

covek zna da prenosi samo 5 premijerligasa ...to je sve sto se tice njegovog repertoara...