Šampionska predstava Liverpula, Lakazet ono ne sme da promašuje!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 28.09.2020.
22:52
Izvor: Sportske.net

Kako samo melje Liverpul, ali daleko od toga da Arsenal nije imao večeras šanse na Enfildu!

EPA-EFE/Jason Cairndruff
EPA-EFE/Jason Cairndruff

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su na svom Enfildu ekipu Arsenala rezultatom 3:1 (2:1) u trećem kolu Premijer lige.

Arsenal je poveo golom Aleksandrea Lakazeta, ali su preokrenuli Mane i Robertson, da bi Žota potvrdio pobedu domaćih u finišu.

Liverpul je odigrao i večeras šampionski, mada, i dopustio je Arsenalu dva zicera koje je promašio Lakazet.

Liverpul je od prvog do poslednjeg minuta dominirao na terenu, igrao je presing po celom terenu i utisak je da u svakom trenutku svaki igrač Klopove mašinerije tačno zna gde treba da stoji i šta treba da radi.

Ipak, nije sve počelo tako dobro, pošto je u 25. minutu Robertson napravio veliku grešku i poklonio Lakazetu loptu, a Francuz bez problema matirao Alisona za 0:1.

Međutim, Liverpul ne bi bio Liverpul, a Arsenal ne bi bio Arsenal, da 10 minuta kasnije već nije bilo 2:1.

Već u 28. minutu, posle tri minuta od vodećeg gola Arsenala, Salah je šutirao iskosa sa leve strane, a Mane pokupio odbitak za 1:1.

Šest minuta kasnije, na sličnom mestu u pravom trenutku se u petercu našao Robertson i pogodio za 2:1.

Mogao je Liveprul da postigne još koji pogodak do odlaska na odmor, a u jednoj situaciji je i prečka sačuvala Lena, posle strašnog šutra Aleksandra-Arnolda, doduše lopta je usput zakačila jednog igrača na putu ka golu.

Baner 1

U drugom poluvremenu, Liverpul je nastavio da dominira, da vrši presing, neumorno po celom terenu, ali je u dve situacije olako dopustio Arsenalu dva zicera.

U oba navrata je odbrani pobegao Lakazet, ubacivši se i drugog plana, ali je oba puta šutirao očajno, traljavo, pa je Alison postao heroj sa dve intervencije.

Nakon takva dva promašaja i poklona, jasno je bilo da Arsenal neće dobiti još jednu ovakvu situaciju pred golom.

Na drugoj strani, Liverpul je nastavio da melje, Mane je imao dobru šansu, potom i debitant Žota koji je upravo zamenio Senegalca.

Žota je posle prvog pokušaja sa ivice kaznenog prostora, u 83. minutu propustio i situaciju jedan na jedan, posle sjajne asistencije Salaha.

Potom su isti igrači bili akteri u novoj šansi, Salah je neshvatljivo uzeo Žoti loptu sa noge, u čistoj poziciji, Egipćanin je pokazao koliko nekada ume da bude sebičan.

Ipak, nekoliko minuta kasnije, Žota uspeo da postigne pogodak, iz četvrtog pokušaja, pokupio je jedan odbitak i postavio konačnih 3:1.

Zanimljivo, ova dva tima sastaće se opet, na Enfildu za tri dana, u Liga kupu, gde će sasvim sigurno šansu dobiti većina igrača koja su večeras sedeli na klupi.

Baner 10

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

49 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kolos
Thursday, 01.10.2020
00:52

Setili se posle dva dana da objave komentare. Stvarno sam naivan kad se ponadam da bi se nesto menjalo, kad je najbitnije, kad bi se najvise umnozili komentari, tada ih ne pustate. Sami sebi ubijate rejting.

avatar
zlogi
Tuesday, 29.09.2020
10:13

Lakazet mister promasaj. Ono sto je on promasio na 2:1 je sramota (da je dao mozda bi i izvukli neresen rezultat jer se ne bi onako otvarali i nudili Liverpulu sanse za gol), ali to je kvalitet danasnjih napadaca (da je zahvatio kako treba loptu kod prvog gola verovatno bi je poslao nebu pod oblake). Nije on jedini koji izadje 1:1 sa golmanom i sutne kako sutne. Ranije napadaci kad izadju 1:1 samo sto ne pitaju golmana kako zeli da ga savladaju. Tuga da napadac ne zna 1:1 da da gol.
ps: svaka cast Liverpulu na pobedu apsolutno zasluzeno ^^

avatar
Nebojsa Sin
Tuesday, 29.09.2020
09:18

Liverpul jeste mašina ali stiče se utisak da ih sudije guraju u svakoj utakmici, kao što su Mančester za vreme Fergusona.

avatar
Simke_007
Tuesday, 29.09.2020
08:27

Liverpul je i ove godine glavni favorit za osvajanje titule.Cini mi se da je Siti u padu.Iako sam mislio da ce oni i dalje biti na najvecem nivou,dolazi do pada.Mislim da ce Liverpul odbraniti titulu,ovo je njihovo zlatno doba.Mnogi veliki timovi docekaju neku svoju zlatnu generaciju.Tako je bilo sa Junajtedom,Celzijem,Sitijem,Arsenalom,a sada je na redu Liverpul.

avatar
Superliga
Tuesday, 29.09.2020
08:16

Na 2:1 u drugom poluvremenu cist prekrsaj nad obamejangom u kontri nije sviran,da bi u nastavku akcije za isti prekrsaj igrac arsenala pozuteo. Imajuci u vidu brzinu i kvalitet obamejanga lako bi resio pomenutu kontru. Nicija nije do zore gorela.... Samo napred Arsenal!!!

avatar
Boginja iz Bergama
Thursday, 01.10.2020
01:59

3 udarca za 90 minuta i dodje napaceni navijac 4rsenala i zali se na sudiju...crni sine

avatar
Leonid
Monday, 28.09.2020
23:45

Ne svatljivo sta je arteta hteo na ovoj utakmici. Toliko bojazljivi na lopti, na svakom manjem presingu gresili i ispucavali. Liverpul cini mi se bolju igru imao prosle godine, nesto previse idu na individualni klavlitet, ali jos je rano reci. Mane uz ronalda, u najboljoj formi u ovom trenutku. Arsenalu trebaju dobri krilni napadaci, ili vezni ofanzivni. Ne povezano je ovako, nema preuzimanja lopti kad odbrana zapocinje napad, moraju duge lopte da salju.

avatar
Mak-Juventino
Monday, 28.09.2020
23:27

Lakazet resio mec ...

avatar
_mladen_
Monday, 28.09.2020
23:18

Samo da su koristili šanse bila bi ova utakmica gotova ranije, malo se odužilo ali šampionski su odigrali. Onaj prvi gol je smešan bio, ali odmah su se vratili, to je mentalitet. Svaka čast momci i Džota će biti odlično pojačanje.

avatar
Delgado
Monday, 28.09.2020
23:10

3/3 odlican pocetak.Sada da se dobije vila pa pauza mogao bi siti kiksnuti i sledece kolo protiv leedsa

avatar
xman
Monday, 28.09.2020
23:06

Alison je sjajno branio danas, mada je Lakazet mogao mnogo bolje..sve u svemu 2 pobjede iz 2 derbija a liga nije ni pocela. Naprijed momci, po jos jednu titulu!!! YNWA

avatar
Paul Kersey
Monday, 28.09.2020
23:06

Samo me zanima da li će Alkantara odigrati bar 30% tekmi...

avatar
Paul Kersey
Monday, 28.09.2020
23:01

3 od 3, a dve utakmice su protiv Čelzija i Arsenala, kakvi god da su.
Idemo dalje. Ynwa!

avatar
Boginja iz Bergama
Monday, 28.09.2020
22:59

Odlicno odradjen mec, nova 3 boda i nova pobjeda u derbiju ako uopce ovo mozemo nazvat derbi, Arsenal je imao 4 suta cini mi se ukupno...Gomez kao da nije postojao ne znam sta mu se desava krivac za obje one velike sanse Lakazeta...Uglavnom 3 gola i pobjeda i cista dominacija,jedino sto mi nije drago je izlazak Manea koji je ako se ja pitam definitivno igrac utakmice kakav je to igrac,Salah je trebao izac al nema veze...Jota je paklen igrac slican Salahu,prodoran brz i neuhvatljiv strasno pojacanje ce da bude sto je jos bolje igra 3 pozicije u napadu,bice Klop na slatkim mukama,pored napada konkurencija u veznom redu je takodje paklena, jedino taj stoper,valjda se Gomez vrati u formu...

avatar
Kolos
Monday, 28.09.2020
22:59

Ljudi, jel' ste videli kako je Mane odigrao utakmici? Zmajevski, čoveče! Dodatno tome, žestoka dominacija Liverpula, zgazili su im sve ideje. Sve najbolje Arsenalu u daljnjem takmičenju, mi idemo dalje. YNWA!

avatar
_mladen_
Friday, 02.10.2020
19:12

Sve je to super, mada bi mogao biti malo efikasniji kad treba gol da postigne, jer to se najvise broji.

avatar
Kolos
Saturday, 03.10.2020
19:51

To još da izglanca pa se automatski kandiduje za igrača godine.

avatar
jack wilshere
Monday, 28.09.2020
22:59

Ja sam zadovoljan, Liverpulova ekipa se pravila 5 godina, Arteta svoju pravi par mjeseci, a da ne pricamo o ulaganjima koje su obojica dobili. Da je bilo srece, mogli smo i do boda, ali realno bilo bi nezasluzeno. Nek je i ovo proslo, sad imamo cijelu sezonu da se borimo, ja iskreno vjerujem da se moze u LS.

avatar
Red blood
Monday, 28.09.2020
22:59

Steta sto jedan tim koji u svojim redovima ima Obamejanga,Lakazeta i Wiliana odluci da igra tako,da napadne protivnika 5 puta u toku utakmice.
Sto se Liverpula tice,3 nezgodne utakmice na otvaranju sezone,maksimalan ucinak..idemo jednu laksu tekmu sa Vilom.
U cetvrtak drugi tim protiv Arsenala,nadam se..

avatar
jack wilshere
Tuesday, 29.09.2020
13:19

Pa jel se trebao otvoriti i primiti opet 5-6 golova? Kad oni na postavljenu odbranu i defanzivnu igru onoliko propusta imaju, sta bi tek bilo da se otvore. A i takvi kakvi su, imali su 2 mrtve sanse, da je jedna samo usla, veliko pitanje sta bi do kraja bilo. Nema veze, bilo sta bilo, Arsenal se tek gradi, Liverpul je izgradjen vec 3 godine, nije ni logicno ni moguce da se budu skroz ravnopravni.

avatar
Igors Stepanovs
Monday, 28.09.2020
22:58

Ne moze nista preko noci,ali se vidi bar malo napredak u Arsenalu.Opet,ne moze nista vise da se uradi dok god su razne Dzake,Holdinzi,Elneniji i kompanija u timu i da imaju bezrezervnu podrsku.A ono Lakazet nije smeo promasiti.

avatar
Crveni Lucifer
Monday, 28.09.2020
22:55

Nema se arsenalu i arteti sta zameriti, ne mogu da se takmice sa ovim trosadzijom koji samo na klupi ima igrace placene 300 miliona i koji je jednog stopera platio koliko arsenal celu zadnju liniju

avatar
Savoa
Monday, 28.09.2020
22:58

Rece navijac kluba koji se bori za opstanak.

avatar
TheMagician
Monday, 28.09.2020
23:04

Za razliku od vas, koji trosite i duplo, Liverpul nesto osvoji.. I tog stopera koji vredi ko cela Arsenalova zadnja linija su isplatili 3 puta.. Trenutno vredi ko i Arsenalova i Utdova zadnja linija zajedno..
Srdacan pozdrav..

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Monday, 28.09.2020
22:55

Ne vezano toliko uz utakmicu jer su igrali lep fudbal i jedni i drugi, naravno bolji je pobedeo. Ali razlika bez obzira koga imas „ispred sebe“, kod golmana ako usporedjujemo Alisona i Kepu koji su najvise placeni je ocigledna. Celsi pre nego je Kepu doveo cenko se za Alisona i eto sta je dobio. Kakva golmancina.

avatar
Jean-Luc Picard
Monday, 28.09.2020
23:00

i meni se svidja kako se arsenal razvija. Arteta ce napraviti dobru ekipu, setih se kako je arsenal bio sala proslih sezona pod emerijem, sad su vrlo respektabilan tim kao sto i treba da budu. A za alisona, ja ne znam sta bih bez njega. :)

avatar
Ramo Mahalbasic_fb
Monday, 28.09.2020
23:05

Alisson,Oblak i Neuer,pa 10 mjesta praznih...

avatar
Kralj Stiven
Monday, 28.09.2020
22:53

Apsolutno zasluzena pobeda,dominacija 90 od 93 minuta,jedna sansa Arsenala plus se Obamejang nije video.Mane trenutno u najboljoj formi,Zota top pojacanje nema sta.

avatar
Boginja iz Bergama
Monday, 28.09.2020
23:02

Ne znam bas jedna sansa, ako si gledao mec morao si vidjet da je Lakazet ima dva puta jedan na jedan sa Alisonom, oba puta ga Alison procitao,kakvu macku imamo medju stativama doduse Liverpul imao 8 9 sansi za gol trebali su na poluvremenu imat 4-1

avatar
Herkules88
Tuesday, 29.09.2020
09:52

Bolji ste, nema sta

avatar
Red to the bone
Monday, 28.09.2020
22:53

Opasan arsenal, bolji nego par godina unazad

avatar
Jean-Luc Picard
Monday, 28.09.2020
23:00

definitivno. bice to dobar tim

avatar
Boginja iz Bergama
Monday, 28.09.2020
23:03

Igraju dobro pasove kroz sredinu dal je to uigrana kombinacija il je Gomezovo nemarkiranje tesko je reci