"Šanse da se nastavi Serija A su 51 odsto"

Autor: Beta Beta
subota 02.05.2020.
23:44
Izvor: Beta

Klubovi su saglasni da sezonu treba završiti na terenu.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Predsednik fudbalskog kluba Leće Saverio Stići Damijani rekao je danas da su u ovom trenutku šanse da se nastavi takmičenje u Seriji A 51 odsto.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja tokom pandemije koronavirusa, zbog koje su prekinuta sportska takmičenja širom sveta. Pojedini italijanski regioni dozvolili su treninge od 4. maja, a ostali će to učiniti od 18. maja, ali je neizvesno da li će se fudbalska sezona nastaviti.

"Za sada nećemo početi sa treninzima. Jedino je u redu razgovarati o tome, ali u ovom trenutku postoji nepravedna razlika između regiona koji rade različite stvari. Početkom marta svi klubovi su se dogovorili da prekinu, a ne samo oni iz regiona gde su ljudi svakodnevno umirali u stotinama, pošto je to bilo sportski i za opšte zdravlje", rekao je Stiči Damijani za radio "Punto Novo Sport".

"Bilo bi najbolje da u slučaju vraćanja treninzima, nema favorizovanja i nejednakosti. Kako sada stvari stoje, rekao bih da postoji dobra mogućnost da se nastavi sezona, iako to zavisi od onoga što će se dogoditi nakon što počnu treninzi. Ali rekao bih 51 odsto da će se sezona nastaviti", dodao je on.

Svih 20 klubova Serije A juče su se dogovorili da se sezona nastavi ako se postigne dogovor sa nadležnima o medicinskom protokolu.

"Svi klubovi su shvatili da je jedino rešenje da se sistem nastavi tako što će se ponovo igrati fudbal. Ima suviše ekonomskih i pravnih pitanja da bi se moglo drugačije raditi", naveo je predsednik Lećea.

Baner live stream

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke