Saopštenje sa Maksimira, ko je zaražen u Dinamu?

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.08.2020.
16:34
Izvor: Sportske.net, gnkdinamo.hr

Korona pravi probleme ''Modrima''.

Epa/Martial Trezzini
Epa/Martial Trezzini

Povezane vesti

Jedan fudbaler zagrebačkog Dinama zaražen je koronavirusom, potvrđeno je danas iz redova hrvatskog šampiona.

Ipak, njegov identitet nije otkriven zbog zakonskih odredbi, a u toku sutrašnjeg dana biće testiran i ostatak ekipe.

Tim povodom Dinamo je danas objavio saopštenje koje u nastavku prenosimo.

''Ovim putem obaveštavamo javnost o tome da je jedan igrač iz sastava GNK Dinamo pozitivan na COVID-19. U skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus.

Igrač koji je imao simptome odmah je o svom stanju obavestio lekarsku službu GNK Dinamo koja je u skladu sa svim propisanim merama o situaciji obavestila nadležnu epidemiološku službu. Igrač je danas dobio pozitivan nalaz te mu je određena mera stroge samoizolacije, skladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne grupe Hrvatskog fudbalskog saveza.

U skladu sa procenom lekarske službe kluba i epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog štaba, s obzirom na to da zaraženi igrač unutar kruga stadiona nije bio u bliskom kontaktu s drugim osobama u zatvorenim prostorima.
-
Baner
-
Klubovi učesnici UEFA takmičenja obavezni su uoči svake utakmice odraditi testiranja na COVID-19 u skladu sa svim propisanim merama, i to dva puta uoči odigravanja utakmice. Svi članovi prvog tima biće u četvrtak 20. avgusta testirani na COVID-19, a nekoliko dana nakon toga odradiće se i drugo testiranje.

GNK Dinamo sprovodiće pojačani nadzor u narednim danima te će pažljivo pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni štab i svi zaposleni.

Klub će o svim novim događanjima na vreme obavestiti javnost'',
navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke