Sat otkucava - Šta će biti sa Grujom?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 12.11.2017.
16:16
Izvor: Sportske.net

Momak koji je u Liverpul stigao kao zalog za budućnost uskoro bi trebalo da stupi na scenu i pokaže da li je stvoren za velika dela. Evo kako na "Enfildu" vide Grujin razvojni put i ono što treba da usledi.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Pauza u šampionatima izazvana reprezentativnim akcijama poslužila je novinarima "Liverpul Eha" da se pozabave učinkom Marka Grujića i onoga što se u budućnosti može očekivati od srpskog internacionalca.

Svojevrsna analiza onoga što je Marko Grujić do sada uradio u Liverpulu trebalo bi da ponudi odgovor na to šta mladog veznog igrača čeka u budućnosti i da li je on uopšte ima na "Enfildu".

Na kraju tekuće kalendarske godine Gujić je kompletirati prve dve godine pod ugovorom sa "Redsima", premda je u praksi na "Enfildu" proveo godinu i po dana jer je odmah nakon potpisa prosleđen Zvezdi na šestomesečnu pozajmicu.

Pomenuti portal koji se bavi dešavanjima u Liverpulu formirao je u svojoj analizi Grujićevog života na "Enfildu" osu na kojoj su velikim slovima upisani događaji vredni pažnje.

Tako se navodi da je u prijateljskoj utakmici sa Barselonom, na prošlogodišnjoj turneji po Severnoj Americi, Marko Grujić upisao debi iz snova koji je nagovestio mnogo toga dobrog u slučaju srpskog veziste.

Povreda sa kojom se bivši fudbaler Crvene zvezde borio u sezoni 2016/17 uticala je na to da ne dobije veću minutažu u prvom timu pa je tek u završnici sezone dobio tri prilike sa klupe čime je kompletirao prvu sezonu u Liverpulu.

Nova nije donela nikakav boljitak u slučaju Marka Grujića. Srpski reprezentativac i dalje je na margini, upisao je svega pet nastupa za prvi tim, a pritom je samo u duelu sa Lesterom (Liga Kup) utakmicu počeo u startnih jedanaest.

Zanimljio je da u pomenutom tekstu autor upozorava da bi slučaj Marka Grujića trebalo da posluži kao primer mladim engleskim reprezentativcima koji su nedavno osvojili Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, ali u isto vreme navodi da za srpskog fudbalera ništa nije izgubljeno iako mu sat otkucava.

Narednog leta na "Enfild" će stići Nabi Keita, momak koji će samo pojačati konkurenciju u veznom redu, a ne treba sumnjati da će tako skupo pojačanje sasvim sigurno imati zagarantovano mesto u startnoj postavi.

Eventualni odlasci, a tu se pre svega misli na Emrea Džana, mogli bi da stave Marka Grujića u dobru poziciju da se bori za mesto u timu i dokaže da zaslužuje ulogu startera ili igrača sa nešto većom minutažom.

Objektivno govoreći, Jirgen Klop neće imati previše opcija, Grujić i igrači koje već ima pod ugovorom biće logičan izbor jer nova velika kupovina nije realnost, osim ako se prodajom Filipea Kutinja kasa ne napuni do vrha.

Ulazak u novu godinu označiće i nešto brži protok vremena za Marka Grujića tako da ćemo već tokom narednog leta moći da uvidimo da li srpski fudbaler ima budućnost na "Enfildu" ili će završiti kao Lazar Marković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man.United99
Sunday, 12.11.2017
19:33

Gruja treba daode iz liverpula, makar ns pozajmicu

avatar
Povratak kralja 59
Sunday, 12.11.2017
18:02

Grujić nema 5 regularno odigranih utakmica u SL što zbog nameštanja sa sudijama što sa protivnicima, od tih par možda je bila samo jedna jača i to je njegov najveći problem. On je u kvalifikacije za EP U21 na većini utakmica bio najslabiji u našoj reprezentaciji. Guraju ga sad i u A, a realno ne zaslužuje ni prvih 11 u mladoj reprezentaciji.

avatar
KostolomacLB
Tuesday, 14.11.2017
19:03

Zato Markovic, Mitrovic i ostali super talenti koji su osvajali najregularniju ligu na svetu blistaju u svojim klubovima...

avatar
KostolomacLB
Wednesday, 15.11.2017
23:14

Markovic 2-3 godine nije ni video reprezentaciju, a blistao nikad nije... A Mitrovicu svaka cast, ali da mu nije Tadica ni 3 gola ne bi dao... A igra repzentacije je takvo blistavilo da smo svi zaslepljeni... Mi smo vise na srecu prosli na SP, nego na znanje... Tako da ne mlati prazne granjke, ja znam da si bot, ali nemoj bas da preterujes sa tim glupostima...

avatar
Povratak kralja 59
Wednesday, 15.11.2017
19:03

Blistaju u repezentacijama, a ne (samo) u klubovima.

avatar
Zlato
Sunday, 12.11.2017
17:49

Mislim da je klop dosta pogrijesio ovog ljeta rekao je da racuna na njega a momak ne dobija sansu bolje da ga je poslao na pozajmicu a ne ovako samo ce da ga uniste.

avatar
Che Wolfasin
Sunday, 12.11.2017
17:41

Naši igrači koji su uspeli u Engleskoj prvo su igrali u slabijim ligama npr. u Rusiji ili Portugalu. Grujiću je teško uspeti u Liverpulu i igrati u PL direktno iz naše lige.

avatar
djan_franko
Sunday, 12.11.2017
17:37

Neka ide on negde da igra... bolje i u zvezdi ligu evrope da je igra nego 15minuta da ceka u nekom kupu... Jaka je konkurencija ako se za 2 godine nije nametnuo tesko da ce se nesto promeniti u narednih godinu ili 2..

avatar
Mangus
Sunday, 12.11.2017
17:37

Razlika izmedju njega i lazara je sto je lazar dosao iz jace lige, kao prvotimac i igrac koji je nesto pokazao. Dobio je priliku i nije je iskoristio. Gruja je dosao iz lige koja je skoro amaterska, i tu biti majstor nije prevelik uspeh. Takodje nikakvu sansi nije dobio te se ne moze reci da je isti kao Markovic

avatar
_mladen_
Sunday, 12.11.2017
19:11

Kakvu sansu da dobije, kad se mnogo povredjuje.