Savršen slobodnjak u 90+ i Kazemirova glupost za Junajtedov košmar!

Autor: Milovan Longinov
sreda 18.01.2023.
22:56
Izvor: Sportske.net

Kako je Junajted sve pokvario u finišu...

@ManUtd
@ManUtd

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda ispustili su pobedu nad Kristal Palasom i to u nadoknadi vremena, rezultat zaostalog meča Premijer lige - 1:1!

Junajted je poveo golom Bruna Fernandeša u samom finišu prvog poluvremena, da bi u nadoknadi utakmice Olise izveo savršen slobodnjak za 1:1.

Erik ten Hag je odlučio da posle nekoliko dana treninga od samog starta počne sa Vautom Veghorstom.

Holanđanin nije bio loš, imao je jedan opasan udarac glavom posle centaršuta Luka Šoa. 

Junajted je očekivano dominirao, iako je Rašford bio van svog ritma i bezopasan po gol. Zato je ponovo zablistao tandem Eriksen-Bruno.

Ipak, pre nego što su oni stupili na scenu, David De Hea je podsetio na svoje najbolje dane. Eduar je gađao rašlje sa ivice šesnaesterca, a Španac paradom sačuvao svoju mrežu.

Nije mnogo prošlo, Junajted je izveo sjajnu akciju, Rašford je proigrao Eriksena na levom boku, ovaj uvideo usamljenog Bruna na povratnoj i kao na tacni mu asistirao za 0:1.

Kristal Palas je u nastavku bio nešto ofanzivniji, ali se Junajted odlično i organizovano branio.

Nije moglo da prođe bez nove bravure De Hee, ovaj put posle kornera, Guei je gađao glavom, Španac je ponovo maestralno intervenisao. 

I onda, samo 10 minuta pre kraja, Kazemiro je zaboravio da više nije u Španiji i da mu sudije u Engleskoj neće tako lako progledati kroz prste, oborio je Zahu sa leđa i zaradio žuti karton zbog kog će propustiti meč sezone - gostovanje Arsenalu!

Po reakciji i igrača na terenu i Ten Haga na klupi videlo se koliko su u Junajtedu besni i svesni kakav je ovo udarac pred susret sa liderom na tabeli. 

I što je najgore, tu nije bio kraj Junajtedovom košmaru. U nadoknadi vremena, Šo je napravio možda i nepotreban faul na 30 metara od gola, a Olise je namestio loptu i od prečke iz savršenog slobodnjaka konačno matirao De Heu za 1:1.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima, u nadoknadi je Kazemiro promašio loptu u petercu posle kornera, a potom je na drugoj strani Van-Bisaka u poslednjem trenutku uklizao Zahi i sprečio veliku šansu pred golom.

Kristal Palas je zasluženo osvojio bod, ali Junajted ima za čim da žali... najpre zbog izgubljena dva boda nekoliko minuta pre kraja i potom i bez Kazemira za Arsenal, Brazilac je ipak nezamenjiv i preko potreban u derbijima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke