"Savršeni" Pulišić nasledio Drogbu, koliko mogu "Plavci" ove sezone?

Autor: Nikola Miloradović
subota 26.10.2019.
21:24
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija američkog fudbalera.

Beta/Anthony Devlin/PA via AP
Beta/Anthony Devlin/PA via AP

Povezane vesti

Čelsi je nastavio da beleži sjajne rezultate, vezali su sedmu pobedu u nizu u svim takmičenja, kako su u Barnliju slavili sa 4:2.

Ovoga puta je šansu u prvoj postavi dobio Kristijan Pulišić, američki reprezentativac hrvatskih korena, koji je od strane "Plavac" otkupljen u januaru, ali se tek po završetku minule sezone priključio novim saigračima na "Bridžu".

Plaćen je 50 miliona evra Borusiji iz Dortmunda, a doveden je kao zamena za Edena Azara, za kojeg se još u januaru znalo da se seli u madridski Real.

Danas je pokazao zašto su ljudi iz kluba u njemu videli novu zvezdu, sa tri gola vodio je "Plavce" do pobede protiv Barnlija.

Tako je upisao prvi het-trik u karijeri, a postao je i najmlađi igrač Čelsija koji je na jednom susretu uspeo da upiše tri pogotka.

Interesantno je da je prvi gol postigao levom nogom, drugi gol desnom, a treći glavom, te je tako upisao takozvani "savršeni het-trik".

Postao je tako i prvi igrač Čelsija koji je upisao takav učinak posle Didijea Drogbe, kojem je to pošlo za rukom u maju 2010. godine protiv Vigan Atletika.

Lampard odrađuje sjajan posao, polako uvodi mlade igrače u igru i povećava rotaciju, "Plavci" su četvrti na tabeli Premijer lige, a podsetimo da je Ngolo Kante zbog povrede upisao samo pet nastupa ove sezone, kao i da je van stroja od starta Ruben Loftus-Čik

Čini se da bi Čelsi mogao da nastavi sa dobrim rezultatima i da je već sada istakao ozbiljnu kandidaturu za jedno od prva četiri mesta na tabeli, u šta su mnogi sumnjali zbog zabrane transfera.

Ko zna, možda "Plavci" mogu i više od toga već ove takmičarske godine, utisak je da je "nebo granica" za ove mlade momke, koje vrsno sa klupe predvodi legenda kluba sa "Bridža".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Naka TZ (CFC)
Sunday, 27.10.2019
13:35

Znao sam da je on pravi igrac za Celzi sto posto sam bio ubjedjen da je nepogresiv izbor a on to polahko i pokazuje .Sto je najbolje mnogo je mlad kao i vecina Celzijevih klinaca iz akademije koji odlicno sada igraju zajedno sa njim.

avatar
Costa furce
Sunday, 27.10.2019
10:01

Kad bi se Diego vratio ne treba nam nista drugo

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Saturday, 26.10.2019
21:41

Nas cilj je TOP 4! Sve preko toga premija!

avatar
Naka TZ (CFC)
Sunday, 27.10.2019
13:37

Mislim da imamo sanse da budemo 3 iza Sitija i Liverpula sto je svakako ogroman uspjeh jer mi gradimo tim pravimo smjenu generacije klinci koji nemaju nikakva iskustva igraju odlicno i odlicno su se pokazali.Za 2 3 sezone ocekujem da cemo biti u rangu Sitija i Liverpula po snazi samo da se jos dovede koji igrac i ostat ce neki iskusniji i mi smo moze se reci smjenili generaciju a za rezultate i igru treba sacekati par sezona kao i sto je kod Kloppa bio slucaj sa Liverpoolom.

avatar
LFC*19
Monday, 28.10.2019
09:10

Da li znate da je Chelsea sa svim klincima u prosjeku mladji od LIvera manje od godinu dana? Da li znate da je Liverova generacija sa prosjekom koji Chelsea sada ima uzeo LŠ? Da neko ovdje ne shvati pogrešno mene sada, ovo što radi Chelsea je super, i podržavam svaki klub u kojem se najbolje iz njega vrati da trenira i kojem se najbolji mladi igrači guraju u prvih 11. Da vas podsjetim, LIver to radi godinama, zato je nekad bio slabašan da parira upravo vašoj strategiji tada koja je davala šakom i kapom svakom našem pojačanju, pa bi on umjesto da sleti u Liverpool, produžio u London za još 40-50 hiljada mjesečno i koji milion više agentu. Dakle, godine koje ima vaša ekipa sada nijesu alibi za "mladi smo", nego su godine sa kojima je vaš crveni komšija uzeo klempavka!

avatar
Zauvek Plavac
Saturday, 26.10.2019
21:41

Za sad SJAJNO funkcioniše igra Čelsija, tečno, sa dosta pasova, dominacija u posedu, napadački, u čemu svi mi navijači Plavci uživamo. Lampard je preporodio nekoliko igrača(Jorginho i Kovačić) i dodatno forsira mlade Mounta, Abrahama i Tomorija, koji su svetla budućnost kluba. Ako se transfer zabrana ukine u januaru dovesti odmah pojačanja na beku i krilu, a na leto vrhunske klase napadača i štopera, kako bi se dogodine napala titula. #CFC

avatar
RealisticChelseaFan
Saturday, 26.10.2019
21:30

Neverovatno je koliko Kovacic i Jorginho bolje igraju sada nego pod Sarijem. Prosle sezone su izgledali kao igraci za neki mid-table klub, a sada su doktori na sredini terena. Definitivno mozemo u top 4 ove sezone, ali za titulu trebaju pojacanja. Pre svega levi bek. Alonso i Emerson su dobri, ali mozemo i bolje igrace da dovedemo na toj poziciji. Pedro verovatno ide na kraju sezone, a i Willian je u godinama, tako da treba i krilo. Ozbiljno se govori o Sanchu. Treba pametno izabrati igrace, ali Lampard je pravi covek za to bez sumnje.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Saturday, 26.10.2019
21:43

Sanco obavezno! Krilo ali levonogo uz Sanca a prodati Vilijana i Pedra.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 27.10.2019
19:19

Pa nije da nema brate samo treba se naci. Vilijan je dobar kao bekap ali u tim godinama on to nece biti sigurno. Ja bi pokusao pozajmicom RECIMO Bejla ,Malkoma iz Zenita ili Bejlija iz Leverkusena. Sto se tice stopera tu nema previse razmisljanja i mislim da bi s obzirom na godine i kvalitet da bi najbolje resenje bio Romanjoli. Sanco nam treba pod obavezno. Moje zelje su Romanjoli,Sanco i Verner.

avatar
RealisticChelseaFan
Sunday, 27.10.2019
14:35

Pa nema kvalitetnih levonogih krila na svakom koraku hahahha :D Bio sam jedan od najvecih pljuvaca Williana, ali mislim da bi bilo dobro da bude ovde i sledece sezone kao rezerva. Chilwell, Sancho i Ake. Mislim da je to dovoljno sto se tice pojacanja.