Selektor Gibraltara: "Da li je i Brazil mali zbog 7 primljenih golova?!"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.10.2014.
23:26
Izvor: Sportske.net

Selektor Gibraltara Alen Bula imao je jako interesantan nastup uoči duela sa Republikom Irskom pošto je novinarima rekao da bi i Brazil mogao da se nazove malom reprezentacijom zbog poraza rezultatom 7:1.

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Debitanta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u subotu očekuje teško gostovanje Republici Irskoj ali selektor Gibraltara ne vidi razloga za brigu jer veruje da veličina reprezentacije nije očitovana kroz uvodni poraz.

Gibraltar je u prvom susretu kvalifikacija poražen na domaćem terenu rezultatom 0:7, a kada su novinari upitali Alena Bulu da li bi bilo bolje da postoji neka vrsta pretkvalifikacija usledio je interesantan odgovor.

"To je pitanje sa kojim se stalno susrećem i gotovo uvek odgovoram: 'Kako odrediti ko je mali?'. Da li to činite po veličini zemlje ili rezultatima? Ako je zbog rezultata, onda je i reprezentacija Brazila nebitna jer je izgubila 7:1, to je moj argument" rekao je Bula.

Gibraltar ima svega 30.000 stanovnika i 600 registrovanih fudbalera a prvu zvaničnu utakmicu u kvalifikacijama reprezentacija je odigrala pre mesec dana protiv Poljske i izgubila sa 0:7.

"Svi mi zaslužujemo da budemo tu gde jesmo sve dok možemo da pružimo dobre igre. Zato pitam, zašto bi bile potrebne pretkvalifikacije? Spremni smo za narednu utakmicu i sa nestrpljenjem je iščekujemo" poručio je selektor Gibraltara.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama za EURO 2016. Gibraltar igra u Republici Irskoj a onda sledi duel sa Gruzijom na domaćem terenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke