Selektor Hrvatske objavio širi spisak za EURO - Nema Lovrena, Ibanjez se uzalud nadao!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.05.2016.
13:14
Izvor: Sportske.net

Posle Engleza, i Hrvati su obelodanili svoje snage za predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

BETA/BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/DS
BETA/BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/DS

Povezane vesti

Selektor Hrvatske Ante Čačić je danas objaviio spisak reprezentativaca na koje računa za EURO, mada će par igrača morati da se odrekne, s obzirom da je na spisku 27 imena, a u Francuskoj će moći da računa na ukupno 23 fudbalera.

Prema očekivanju, na spisku nema Luisa Ibanjeza, levog beka Crvene zvezde koji je odigrao sezonu karijere u crveno-belom dresu, ali iako je imao veliku želju da zaigra za Hrvatsku na EP, Ante Čačić je ostao dosledan svom stavu da Argentinac sa hrvatskim pasošem nije dovoljno dobar za nacionalni tim Hrvatske.

Poziciju levog beka će, kako se i očekivalo, pokrivati Ivan Strinić iz Napolija.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Luis Ibanjez

Takođe, ono što je još privuklo pažnju, jeste činjenica da na spisku nema Dejana Lovrena iz Liverpula, što i nije neočekivano, posle njegovog nedavnog sukoba sa selektorom.

''Lovrenu nisu vrata zatvorena, mora da shvati kako se treba ponašati prema saigračima i selektoru'', izjavio je Čačić.

Malaysia Liverpool Soccer

Prema tome, Čačićev spisak izgleda ovako:
 
Golmani: Danijel Subašić (Monako), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka) i Dominik Livaković (Zagreb)
 
Odbrana: Darijo Srna (Šahtjor), Vedran Ćorluka (Lokomotiva Moskva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli), Gordon Šildenfeld (Dinamo), Šime Vrsaljko (Sasuolo), Tin Jedvaj (Leverkuzen) i Duje Ćaleta Car (Red Bul Salcburg).

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barselona), Ivan Perišić (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Alen Halilović (Hihon), Domagoj Antolić (Dinamo), Marko Rog (Dinamo) i Ante Ćorić (Dinamo)
 
Napad: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Marko Pjaca (Dinamo) i Duje Čop (Malaga)
.

Naravno, pre početka Evropskog prvenstva, Hrvatska će odigrati nekoliko pripremnih mečeva, pa ne treba isključiti i neke naknadne promene. Prvi meč je protiv Moldavije 27. maja u Koprivnici, a naredni u Rijeci 4. juna, kada će rival Hrvatskoj biti selekcija San Marina.

Podsetimo, Hrvati će se u Francuskoj takmičiti u Grupi D, sa selekcijama Turske, Španije i Češke, a rok za objavljivanje konačnog spiska reprezentativaca je 31. maj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brazilero11
Tuesday, 17.05.2016
14:38

Vezni red izgleda zastrasujuce realno, odbrana solidna ali napad mi ne uliva nikakvo povjerenje posebno sa ovim balvanom u napadu.

avatar
Taribo West
Monday, 16.05.2016
22:51

Dosta sam gledao (i pratio po portalima) hrvatsku reprezentaciju pa da dam neku moju analizu: Subašić, odlično rešenje na golu, verovatno i najbolji golman od samostalnosti Hrvatske, desni bek Srna nekada bio odličan, sad ipak u godinama, Vrsaljko je trenutno bolji, ali će verovatno igrati levog beka dok jedini pravi levi bek Strinić će verovatno biti na klupi jer malo igra u Napoliju. Štoperi Ćorluka i Šildenfeld iskusni, sasvim solidni, ne kiksaju i dobro igraju u paru. Prva zamena Vida, sasvim solidna zamena. Fali Lovren zbog svađe sa Čačićem, smatrao je da treba da igra standardno jer ovu sezonu dobro igra u Liverpulu međutim u reprezentaciji je često kiksao pa su prednost imala pomenuta dvojica-trojica. Vezni red, najjače oružje Hrvatske, ali sve sami CM odnosno OM. Fali pravi DM koji bi rasteretio Modrića i Rakitića odnosno Kovačića i Brozovića defanzive. Imaju jedino Badelja koji je imao odličnu sezonu u Fiorentini međutim u reprezentaciji mnogo slabije igra (slično Lovrenu). HNS je pokušao pred SP u Brazilu da privoli Gregorija Sertića da igra za Hrvatsku smatrajući da je on pravi DM koji fali njihovoj reprezentaciji međutim FIFA nije dozvolila da on nastupi za Hrvatsku. Napad Mandžukić i Kalinić odlični, Mandžuka standardno borben može i na polušpica i krilo, Kalinić imao odličnu sezonu u Fiorentini (dvadesetak golova i asistencija) dok mislim da su tanki na krilima. Perišić je jedini odlično krilo dok je Pjaca još zelen, a Halilović je po meni više polušpic ili OM. Videćemo kako će to njihov selektor Čačić uklopiti i koju će taktiku odabrati. Iskusan je, podoban Maminju, ali nije vrhunski trener što je možda i najveći minus Hrvatske...

avatar
dushanseelny
Monday, 16.05.2016
21:04

Duje motherf*cking Ćaleta Car, gospodar univerzuma :D

avatar
Denis Split
Monday, 16.05.2016
20:11

Nema Pašalića, ma zovi Antolića. Zna se ko diktira sastav. Mamic

avatar
Krešo Arsenal
Tuesday, 17.05.2016
17:38

Pašalić je ozlijeđen, a koga bi ti zvao..ja ne navijam za Dinamo, ali dajte u Hajduku prestanite plakat postajete sprdnja zao mi to gledat..POzvao je ralno najbolje,hoce zvat MIlića i takve

avatar
M_85
Monday, 16.05.2016
20:10

Nisam u toku, sta je to Lovren uradio?

avatar
tony zahirovic1234
Monday, 16.05.2016
14:52

Nema Olica, prave zvijeri, zao mi zbog togaa, steta i za Lovrena...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 16.05.2016
14:38

samo ako je lud pozvat ce lovrena

avatar
Denis Split
Monday, 16.05.2016
20:10

0% logike u komentaru.

avatar
Marko Stankovic
Monday, 16.05.2016
14:34

Nisu losu mada bez lovrena su dosta slabiji i mogao je da ubaci i olica u napadu.

avatar
Krešo Arsenal
Monday, 16.05.2016
15:06

Vidi se da ne pratis..Lovren u repki uvijek medu najgorima, ok u Liverpoolu se digao u igri ali ne treba nam takav igrac, za klupu dobar..ovo nisu losi necu komentirat nije dostojno

avatar
Krešo Arsenal
Tuesday, 17.05.2016
15:40

Tvoje pravo navijat za koga hoces, iako jel nam ne bi bilo bolje da budemo dobri jedni s drugima nego stalno RADI POLITIKE da se ne volimo..to je meni normalno..mržnja ne treba nikome

avatar
Marko Stankovic
Monday, 16.05.2016
20:32

Hahahaha druze videcemo ko gresi kad pocne EO Ali sve jedno ja navijam da hravatska ispadne sto pre

avatar
Radovan Filipovic
Monday, 16.05.2016
14:33

Duje Ćaleta Car...ime mu je top :D

avatar
Sho KG LFC
Monday, 16.05.2016
14:30

Duje Ćaleta Car?! Hahahaha, pravi car!

avatar
Steph22
Monday, 16.05.2016
14:20

Vezni red je fenomenalan.

avatar
Amar Zornic
Monday, 16.05.2016
14:10

Jako dobar sastav imaju komsije

avatar
Krešo Arsenal
Monday, 16.05.2016
13:50

prvih 11 po meni..Subašić,Srna,Ćorluka,Vida, Vrsaljko,Brozović,Modrić,Rakitić,Pjaca,Perišić,Mandžukić....Iako Kramarić je meni odličan igrači treba možda i njemu u drugoj koncepciji naći mjesta

avatar
Krešo Arsenal
Monday, 16.05.2016
13:47

kakav sastav, Lovren ni ne treba, realno su bolji bar u repki uvijek Ćorluka i Vida..Ali klubovi Real Madrid (2),Barcelona (1+1),Juventus, Inter ( 2 ....Nadam se da loš izbornik neće sve uprskat,ne volim prognoze to je za neozbiljne ljude zato kazem moćan sastav,ali vidjet cemo sta ce biti..Pod Ćirom smo bili treći na svijetu, Sa Bilićem igrali odličan nogomet i bili drugi na Fifinoj ljestvici, pod Kranjčarom izvukli maksimum znači sve dobri izbornici i dobri rezultati..Čim dode ovakav neki šarlatan loše igre, iako i onda je rezultat relativno dobar radi kvalitet..Sad kvalitete ima kao u priči,ali izbornik očajan. Pozdrav svima

avatar
Pantelaa23
Monday, 16.05.2016
13:46

Duje Ćaleta Car ,evo ne znam

avatar
R26M
Monday, 16.05.2016
13:18

Auu koliko moćan vezni red imaju, prejaki su..