Selektor Hrvatske objavio spisak, ovo su igrači za duele s Portugalom i Francuskom!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 17.08.2020.
16:39
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio danas spisak od 23 igrača na koje računa za predstojeće utakmice protiv Portugala i Francuske na startu Lige nacija.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Hrvatska će 5. septembra gostovati u Portu, a tri dana kasnije će u Parizu odmeriti snage sa Francuskom, u reprizi finala Svetskog prvenstva 2018. godine.

"Iako okolnosti nisu sjajne obzirom na epidemiju korona virusa, sigurno je da se svi jako radujemo okupljanju nakon tako duge pauze. Termin nije idealan jer će puno igrača praktično sa odmora doći na okupljanje, ali svi smo u istoj situaciji po tom pitanju", rekao je Dalić, prenosi Hina.

"Važno je da se igrači što bolje odmore jer ih čeka vrlo naporna sezona, na kraju koje nas čeka EURO, a to nam je primarni cilj", naglasio je on.

Uz Portugal i Francusku, Hrvatskoj će protivnik u grupi Lige nacija biti i Švedska.

Prvoplasirana ekipa izboriće plasman na završni turnir, dok će poslednjeplasirana ispasti u Ligu B.

"Protivnici nam ne mogu biti teži, dovoljno je reći da ćemo u tri dana igrati u gostima kod evropskih i svetskih prvaka. Maksimalno poštujemo Portugal i Francusku, ali imamo puno svojih aduta i sigurno ćemo pokušati prekinuti negativnu tradiciju koju imamo protiv obe ekipe", rekao je Dalić.

"Videćemo u kakvom će ko stanju doći na okupljanje i prema tome ćemo se ravnati jer iako nam je rezultat u Ligi nacija važan, prioritet su nam zdravlje igrača i priprema za kvalifikacije za SP i potom EURO 2020", zaključio je Dalić.

Okupljanje hrvatske reprezentacije je 31. avgusta u Zagrebu nakon gotovo 10 meseci pauze uzrokovane epidemijom novog korona virusa.
-
baner
-
Spisak igrača za utakmice s Portugalom i Francuskom:

Golmani: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić;

Odbrana: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak , Marin Pongračić;

Vezni igrači: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Mario Pašalić, Nikola Vlašić;

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Josip Brekalo i Bruno Petković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke