Serija A ima novog lidera, Hrvat srušio Inter na "Meaci"!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 27.09.2015.
22:37
Izvor: Sportske.net

Ekipa Fiorentine nakon 6 odigranih kola zauzima prvo mesto na tabeli Serije A.

BETA/AP Photo/Antonio Calanni
BETA/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

U duelu dve ekipe koje su najviše pokazale u dosadašnjem delu prvenstva Italije slavio je gost i to veoma ubedljivom igrom u prvom poluvremenu.

Pehovi za Inter krenuli već na zagrevanju, Stevan Jovetić se povredio i nije mogao da nastupi na ovom meču, pa je njegovo mesto zauzeo Rodrigo Palasio.

Novi peh u 3. minutu, tačnije, radi se o velikoj greški Samira Handanovića koji je neoprezno reagovao, napravio penal, a strelac najstrože kazne bio je Iličić veoma sigurnim udarcem.

Samo 15 minuta kasnije novi gol u mreži Handanovića, ponovo možemo reći da je mogao bolje da reaguje nakon udarca sa distance, a Nikola Kalinić je uspeo da ugura loptu u mrežu za 0:2.

Samo 4 minuta kasnije, novi šok za ekipu Roberta Manćinija, sjajno je po levoj strani prošao Alonso, poslao loptu u peterac gde je odlično reagovao reprezentativac Hrvatske Nikola Kalinić, bio je to njegov drugi gol na meču za nok-daun ekipe koja je pre ovog meča govorila i o šampionskoj tituli.

Da stvar bude još gora po Inter, samo 8 minuta kasnije Miranda kao poslednji igrač zaustavlja igrača Fiorentine i dobija crveni karton, pa je Inter morao da igra i sa igračem manje.

Prvih 15 minuta drugog poluvremena nije se dešavalo ništa, a onda je Inter nakon jednog slobodnog udarca Teleša postigao gol za 1:3. Učinio je to Mauro Ikardi, ugurao je nekako loptu u mrežu za malu nadu Intera.

Za one koji se sećaju, ovakva situacija je bila u meču Jugoslavije i Slovenije u Belgiji i Holandiji na EP 2000. godine, Jugoslavija je bez Siniše Mihajlovića koji je dobio crveni karton sustigla prednost Slovenaca od 3:0.

Ipak, to se danas nije desilo, nije dao Nikola Kalinić.

Nakon jedne kontre Viole Iličić je uposlio Kalinića koji bez većih problema postiže novi gol za svoj het-trik čime je ugasio i poslednju nadu Interu.

Nikola je prvi igrač Fiorentine nakon Vinisija Vijanija koji je postigao het-trik protiv Intera u gostima. Vijani je to učinio 1933. godine.

Do kraja meča svi su čekali poslednji zvižduk sudije, navijači Fiorentine su počeli da slave dosta pre isteka vremena, sa razlogom, pokazalo se na kraju.

Adem Ljajić nije ulazio na teren, Nenad Tomović kod gostiju je igrao od 69. minuta.

Golove pogledajte OVDE.

Fiorentina je prva sa 15 bodova koliko ima i Inter, ali Fiorentina ima bolju gol-razliku i bolji međusobni skor od neroazura. Torino ima 13, Sasuolo i Lacio imaju po 12.

U narednom kolu Inter gostuje Sampdoriji, Atalanta će na noge Fiorentini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak