Serija A - Za sve postoji prvi put, Italijani u novogodišnjem izdanju (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
petak 29.12.2017.
17:35
Izvor: Sportske.net

Umesto da odmaraju, na Apeninima će igrati za praznik. Napoli očekuje da kalendarsku godinu završi kao lider, Inter će se znojiti protiv Lacija, Juve favorit u Veroni...

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Prvi put ove godine, Italijani neće odmarati za novogodišnje praznike, već večeras otvaraju 18. kolo, gostovanjem Napolija u Krotoneu, a sutra će biti odigran ostatak. Neće pauzirati ni na "Befanu" u januaru, a tek od 6. januara sledi dvonedeljna pauza.

Napolitanci imaju priliku da odu u 2018. godinu kao lideri, ako dobiju Zengine Kalabreze koji su pretrpeli debakl od Lacija u prošlom kolu i teško je verovati da mogu da zaustave prvoplasirani tim lige.

Za subotnji matine gledaćemo Milan u Firenci, posle kup pobede "Rosoneri" lakše dišu, ali je položaj na tabeli ponižavajući. "Ljubičasti" su stabilizovali formu, za Piolijev tim bi Evropa bila podvig, ciljaju šesto mesto, pobedom bi mogli i da preskoče Sampdoriju. Donaruma se vraća na gol Milana...


Kolarov Roma

Roma posle poraza od Juventusa mora da pobedi Sasuolo, Di Frančesko igra protiv svoje prošlosti, Jakini je probudio Emilijane, ali je "Vučica" apsolutni favorit. Domaćin kompletan, Kolarov će biti u timu.

Torino mora da dobije Đenovu, evropski voz vodio preko Ligurijana, Mihajlović ne može da računa na Ljajuća, Belotija, Ansalsija, Bareku, Baselija, biće veoma teško, na drugoj strani Đenova se davi, Pandev počinje, Lazović je na klupi, Balardinijev tim je dva boda iznad zone ispadanja, a Miha obično dobro prolazi protiv pomenutog trenera i njegovih timova.

Atalanta

U popodnevnom programu, Atalanta je favorit protiv Kaljarija i oni su u borbi za šestu poziciju, mada Sardi ne igraju toliko loše na strani kao prošlih godina, trebalo bi da dobiju ovaj meč. Kjevo će na jug, Benevento ima bod, Maranova ekipa je u krizi, imali su i težak raspored, ali žele jasno što pre da se približe koti koja donosi miran nastavak sezone.

Sampdorija posle letećeg starta ima bod u pet mečeva, pokazali su zube Napoliju, ali su ipak poraženi pod Vezuvom. Sada na "Marasi" stiže SPAL, jasno domaćin je veliki favorit, ali biće pod pritiskom moranja protiv gostiju iz Ferare.

Udineze je tim u formi, procvetali su posle dolaska Oda, sada će u Bolonju koja je takođe u sredini tabele, ko zna, možda bi podela bodova u ovom trenutku bila po meri oba tima.

Sergej

Derbi je u Milanu, Inter dočekuje Lacio, velika kriza za Spaletijev tim, pa Rimljani stižu u nezgodno vreme. Lacio je peti na tabeli, ima meč manje, dobio je Juve u Torinu, može da pobedi praktično svakoga. Spaletijevi problemi su ogoljeni, tim umoran, Miranda i D'Ambrosio povređeni, jasno je da bi odbrana mogla da bude lak plen za Sergeja i Imobilea.

Dibala

I na kraju, 2017. zatvoriće Juventus u Veroni. Domaćin će predvođen Keanom koji je pozajmljen od Juvea probati da iznenadi, tu su takođe bivši igrači "Bjankonera" Romulo i Kaseres, no, šampion je veliki favorit, iako Alegri ima problema sa povredama. Pjanić je van stroja, Kuadrado i De Šiljo u autu, i dalje nema Bufona. Ali u tim se vraća Dibala, Markisio bi trebalo da počne, verovatno i Daglas Košta koji nije bio u timu protiv Rome.

Parovi:

Petak:

Krotone - Napoli 20:45

Subota:

Fiorentina - Milan 12:30
Atalanta - Kaljari 15:00
Sampdorija - SPAL
Bolonja - Udineze
Roma - Sasuolo
Benevento - Kjevo
Torino - Đenova
Inter - Lacio 18:00
Verona - Juventus 20:45

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VANDAL_boys
Friday, 29.12.2017
20:33

Sampdoria 1 kao kuca.

avatar
Futuro Capitano
Friday, 29.12.2017
21:32

Zicercina, ovo moraju da dobiju, upali su u opasnu krizu. Napoli ce biti salate golova minimalno 4 bi trebalo

avatar
VANDAL_boys
Friday, 29.12.2017
23:06

Evo 60. min i dalje samo 0-1. Dali rano gol i stali..