Sevilja lako protiv Eibara, povreda Dmitrovića za brigu više!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 30.01.2021.
16:09
Izvor: Sportske.net

Srpski golman napustio teren polovinom drugog dela igre.

EPA-EFE/JOSE MANUEL VIDAL
EPA-EFE/JOSE MANUEL VIDAL

Povezane vesti

Fudbaleri Sevilje nastavili su za izvanrednom formom pošto su nakon ubedljive pobede u Kupu kralja rutinski trijumfovali i na gostovanju Eibaru 2:0 u meču 21. kola La lige.

Meč nije počeo dobro po gostujući tim pošto se već u sedmom minutu povredio levi bek Markos Akunja, zbog čega je morao u ranoj fazi duela da napusti igru.

Ostatak poluvremena prošao je u dve sporne situacije pred golom Marka Dmitrovića zbog čega je u oba navrata korišćen VAR.

U prvom slučaju nakon što je u kaznenom prostoru Eibara pao Jusuf En Nasiri, glavni sudije je posle konsultacije VAR-a pokazao da nema penala.

Samo sedam minuta kasnije, video tehnologija je išla na ruku gostima, a loptu je na "belu tačku" stavio Lukas Okampos i udarcem po sredini gola savladao Dmitrovića.

Priliku da unese neizvesnost u meč u poslednjem minutu prvog poluvremena propustio je Garsija Kike za ekipu Eibara.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a sve je bilo rešeno u 55. minutu kada je Žoan Žordan lagano sproveo loptu u mrežu na asistenciju Aleksa Vidala.

Već u 61. minutu srpski reprezentativni golman i budući čuvar mreže Sevilje Marko Dmitrović morao je da napusti teren zbog povrede.

Mreža rezerviste Žozea Mendilibara nije se tresla, ali su bodovi svakako otišli za Sevilju, koja nakon trećeg ligaškog trijumfa u nizu zaostaje za drugoplasiranim Real Madridom samo bod, uz meč više.

Sa druge strane, Eibar je nakon samo jednog boda od mogućih 12 ostao na 20 bodova i sledi mu teška borba za opstanak.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke