Simeone ide da osvoji LŠ, ali Atletiko sprema savršenu zamenu?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 01.03.2020.
10:40
Izvor: Sportske.net

Na pomolu luda trenerska vrteška?!

Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

Ako ne osvoj nijedan trofej ove sezone, što je izvesno, Dijego Simeone bi mogao da napusti Atletiko Madrid posle devet godina i to nije prvi put da se u medijima spekuliše o tome.

Navodno, u klubu smatraju da Simeone ne može da izvuče više od onoga što do sada jeste, a činjenica je da je uradio previše. Osvojio je dve Lige Evrope, igrao dva finala Lige šampiona, osvojio La Ligu 2014. godine na koju su u Atletiku čekali još od Radomira Antića...

Istina, Atletiko ima pozitivan rezultat i istorijsku šansu da eliminiše Liverpul iz Lige šampiona, a onda je za njih sve moguće, niko neće želeti dvomeč sa Simeoneovom ludom četom.

Ipak, danas je osvanula informacija da PSŽ merka Simeonea i želi konačno trenera sa autoritetom i čvrstom rukom da zavede red u svlačionici. Tomas Tuhel očigledno to ne ume, nije mogao ni Emeri, pa je tako postalo jasno da će PSŽ tražiti novog trenera.

U opticaju su bili i Maks Alegri i Maurisio Poketino, ali prvi želi da se oproba u Premijer ligi, a drugi takođe pre bira Ostrvo ili možda čak Juventus.



Tu nije kraj!

Dalje se spekuliše da bi u tom slučaju, Atletiko krenuo po Nuna Espiritu Santa, menadžera Vulverhemptona!

Zanimljivo, Santo gaji sličan stil fudbala, njegovi Vulvsi su poznati kao čvrsti u defanzivi, igraju tvrd fudbal i ne mnogo dopadljiv. Jedina velika razlika je u tome što Santo preferira igru sa trojicom štopera, odnosno 3-5-2, dok je Simeone godinama odan svojoj 4-4-2.

Ne treba zaboraviti ni da je Santo blizak sa super agentom Žoržom Mendešom, koji je takođe u dobrim odnosima sa upravom Atletika, uostalom, Žoao Feliks je od svih klubova, izabrao upravo Jorgandžije.

Sve u svemu, ukoliko je ovo poslednja sezona Dijega Simeonea u Atletiku, nema sumnje da će Santo biti jedan od glavnih kandidata da ga zameni!

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Danga
Sunday, 01.03.2020
17:12

Šteta pa nije krunisao sve sa ligom šampiona, niko ne gleda ko je bio drugi ili treći , samo se šampion pamti. Ipak je jedini koji je u zadnjoj deceniji uspio da osvoji Špansku ligu pored Barse i Reala , mislim da mu je to veći uspjeh nego 2 lige evrope.

avatar
LFC*19
Monday, 02.03.2020
09:11

Nije steta. Ovaj fudbal ne treba da krunise nista.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 01.03.2020
12:15

Mogu da zamislim PSZ pod Simeoneom...igraju sa Dijonom, Metzom ili Nantom i pobedjuju 1-0