Sitijev bedem od 104 miliona

Autor: Nemanja Janošev
subota 15.01.2022.
16:37
Izvor: Sportske.net

Kakva statistika.

EPA-EFE/Tim Keeton
EPA-EFE/Tim Keeton

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Čelsi u derbiju kola Premijer lige sa 1:0, ali iako nisu kapitulirali, bilo je situacija kada su "plavci" mogli da savladaju Edersona.

Romelu Lukaku je bivao neodlučan, odnosno neprecizan u situacijama kada je Čelsi imao stopostotne šanse, no mreža Edersona Moraeša ostala je netaknuta. Danas na terenu, što je pomalo iznenađujuće, nije bilo Rubena Dijaša, prošlosezonskog najboljeg igrača Premijer lige.

U srcu odbrane bili su Ajmerik Laport i Džon Stons i taj recept je Pepu Gvardioli i Mančester sitiju u prošlosti donosio mnogo uspeha. Naime, na poslednjih 13 utakmica kada je odbranom komandovao špansko-francuski tandem "građani" imaju maksimalan učinak uz 41 postignut pogodak i samo jedan primljen!

Impozantna statistika za najjaču ligu sveta, a ovaj štoperski duo Siti je koštao 104 miliona funti. Stons je stigao 2016. godine iz Evertona, a Laport dve godine kasnije iz Bilbaa.

Nakon utakmice, Pep Gvardiola je poentirao. Zaslužili su da ih potapše po leđima, neko bi rekao i više zajedničkih minuta, ali Ruben Dijaš je tu...

"U 180 minuta, samo jedan šut u okvir gola, protiv Čelsija! Momci, tako ste dobri", izjavio je Pep.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke