Skandal u Hrvatskoj, kulminirali problemi sa VAR-om!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 10.02.2021.
19:52
Izvor: Sportske.net

Tenzija je postojala već neko vreme.

index.hr
index.hr

Povezane vesti

Kompletna Sudijska komisija u Hrvatskoj raspuštena je nakon višenedeljnih problema koji su nastali kako posledica upotrebe VAR tehnologije u njihovom šampionatu.

Odlukom većine na vanrednoj sednici ukinuta je kompletna sudijska komisija koja je do sada delegirala kako one arbitre na terenu tako i one u VAR sobi - koji su i doprineli čitavom nizu spornih odluka na nekolicini mečeva.

Prema navodima hrvatskih medija, prestalo je da postoji telo HNS-a u kojem su sedeli Ante Kulušić kao predsednik, Domagoj Vučkov kao član i vođa VAR edukacije, Draženko Kovačić, Ante Vučemilović - Šimunović mlađi, te Vlado Svilokos i Igor Pristovnik.

To znači da Ante Kulušić više neće imenovati VAR sudije za utakmice već će to činiti Ivan Novak koji je dosad delegirao i sve ostale sudije. Kulušiću ostaje dužnost slanja kontrolora suđenja na utakmice.

Sastanku na kojem je razrešena sudijska Komisija prisustvovala je većina članova Izvršnog odbora HNS-a, ali ne i prvi čovek organizacije Davor Šuker koji je i dalje odsutan iz Saveza kojeg formalno vodi.

Podsetimo, gazda Rijeke Damir Mišković je pre nedelju dana, nakon dramatične utakmice Šibenika i Rijeke (2:2) i VAR predstave u sobi Gorana Gabrila, glavnog VAR sudije, poslao poruku da iza svega stoje dublje stvari i da tek sada, odlučnije nego ikad, želi urediti stvari u fudbalu.

Najavio je da će početi sa sudijskom organizacijom, a prvi na udaru je Splićanin Gabrilo kojeg je Mišković direktno prozvao, a Bruno Marić kao kontrolor zakucao negativnom ocenom. Gabrilo je bio uklonjen s liste sudija u idućem kolu, a zbog neverovatnih gafova u VAR sobi mogao bi biti kažnjen puno duže.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke